POMPA PALIWA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
POMPA PALIWA
Witam kiedys gdzies czytałem ze podczaswłączania zapłonu powinno byc słychac pompe paliwa.Moze mi ktos wyłumaczyc w kótrym momencie ją słychac i jaki mniej wiecej daje odgłos.Pytam dlatego ze ostatnimi czasu moj golfik poprostu nieraz nie chce po nocy odpalac i podejrzewam pompe.Aha podczas gdy odpalam go po nocy gdzie był silny mróz i właczam zapłon to słychac takie cykanie(pstrykanie)i lekkie dragnie wskazówki beznyny która nie podnosi sie dalej tylko lezy jakby zamarzała.Tak jest do momentu rozgrzania sie silnika.Potem wyłaczam iwłaczam silnik znowu i wskazówka wskazuje oki.
Heheh no wlaanie chyba doszedłem do tego ze jest jednak woda...zalałem ostatnio 3/4 baku i jak narazie były mrozy po 10stopni i zimniej i autko pali super....a mam jeszcze pytanko czy ktos wyjmował bak i czy jest to prosta sprawa...dam rade go sam wyczyscic???
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
można wlewać specjalne uszlachetniacze do paliwa aby pozbyć się wody .Można je kupić w Orlenie.
Bak zdemontować trzeba na kanale ,odkręcając 3 sz. obejm które trzymają zbiornik i przy okazji je malujesz bo są zardzewiałe ,ale na początek odłącz wszystkie przewody od pomki ,w zbiorniku miej jak najmniejszą ilość paliwa aby był lekki , i nie pamiętam czy przy korku wlewie paliwa czy nie ma jeszcze mocowania .najlepiej to robić w dwie osoby ,żeby zbiornik się nie spierd....na głowę. Zdemontujesz,przepłuczesz , wysuszysz , i zakładaj.
Bak zdemontować trzeba na kanale ,odkręcając 3 sz. obejm które trzymają zbiornik i przy okazji je malujesz bo są zardzewiałe ,ale na początek odłącz wszystkie przewody od pomki ,w zbiorniku miej jak najmniejszą ilość paliwa aby był lekki , i nie pamiętam czy przy korku wlewie paliwa czy nie ma jeszcze mocowania .najlepiej to robić w dwie osoby ,żeby zbiornik się nie spierd....na głowę. Zdemontujesz,przepłuczesz , wysuszysz , i zakładaj.