[mkII] dyszka w gaźniku...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkII] dyszka w gaźniku...
Witam mam pytanie gdzie dokladnie znajduje sie dysza dawki paliwa w gazniku Pierburg 2E z ssaniem na wode ?? podobno pod jakim plastikiem???
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tematów
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tematów
z tego co sie orientuje to nie wiem czy jest wogule cos takiego jak"dysza dawki paliwa"chodzi ci chyba o glowna dysze paliwa,a co zabila ci sie??,nie wiem gdzie jest ale jak rozbierzesz gaznik to powinienes latwo to znalezc.odrazu bedzie widac ze to glowna dysza...
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
- Bezy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: dyszka...
A dlaczego pytasz??FosGate pisze:Witam mam pytanie gdzie dokladnie znajduje sie dysza dawki paliwa w gazniku Pierburg 2E z ssaniem na wode ?? podobno pod jakim plastikiem???
- Bezy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Z Twoich wcześniejszych informacji wynikia chyba , ze masz to samo autko co ja tj gaxnik pierburg 2E z wodnym ssaniem... I piszesz, ze za duzo Ci pali? Wiesz, nie chce wciąz tego samego pisac- bo te gaxniki to czarna magia. Ja ze swoim tez sie męcze i mam nadzieje ze skończyłem sie juz meczyc. Tez mi duzo palił , choc ja to mniej odczuwałem bo auto mam na LPG. Np.wymieniłem podcisnieniowy przyspieszacz zapłonu, uszczelke pod gaxnikiem (bo to najczęsciej jest przyczyna - tj . lewe powietrze), okazało sie tez ze xle miałem podłaczone wężyki cisniieniowe... nawet kupiłem nowy gaxnik.
Ale chyba wreszcie i niestety dopiero znalazłem przyczyne duzego spalania - do kolektora ssącego wchodzi z lewej strony wąż z powietrzem (srednica ok1-1,5 cm) - i ja go miałem na maxa walnietego (pekniety jakby go ktos nozem próbował kroić, wczesniej tez ktos to próbował leczyc taśmą)....
Wiec watpie , ze to dysza....Raczej obejrzyj dokładnie gaxnik
Ale chyba wreszcie i niestety dopiero znalazłem przyczyne duzego spalania - do kolektora ssącego wchodzi z lewej strony wąż z powietrzem (srednica ok1-1,5 cm) - i ja go miałem na maxa walnietego (pekniety jakby go ktos nozem próbował kroić, wczesniej tez ktos to próbował leczyc taśmą)....
Wiec watpie , ze to dysza....Raczej obejrzyj dokładnie gaxnik