nie bede sie licytował czy ktos sie zna lepiej czy gorzej. Mój post dotyczył czego innegoDobrze mowisz ale niektorzy sie lepiej znaja

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
a moze mi ktos napisac ile taki waz ma srednicy?TAZ pisze:Zasilanie w olej turbiny zrób z oryginalnego przewodu do niej, a olej weź z podstawy filtra oleju na wysokim ciśnieniu
az tyle mi nie trzebaTAZ pisze:Przy tym sprężaniu to doładujesz spokojnie do 1 bara
no wlasnie takie rozwiazanie jest o wiele prostsze i coraz bardziej sklaniam sie ku niemu.TAZ pisze:Co do umieszczenia gaźnika to napiszę tyle. Jeździ u mnie w powiecie duży fiat 125p i ma turbine za gaźnikiem. Dodatkowo ten fiat jest zasilany gazem LPG i ma coś około 120KM
co do przewodu to poszukaj oryginalngo przewodu z 1.6TD, ale hamulcowy tez powinien dac radeKamilW pisze:a moze mi ktos napisac ile taki waz ma srednicy?TAZ pisze:Zasilanie w olej turbiny zrób z oryginalnego przewodu do niej, a olej weź z podstawy filtra oleju na wysokim ciśnieniuaz tyle mi nie trzebaTAZ pisze:Przy tym sprężaniu to doładujesz spokojnie do 1 barano wlasnie takie rozwiazanie jest o wiele prostsze i coraz bardziej sklaniam sie ku niemu.TAZ pisze:Co do umieszczenia gaźnika to napiszę tyle. Jeździ u mnie w powiecie duży fiat 125p i ma turbine za gaźnikiem. Dodatkowo ten fiat jest zasilany gazem LPG i ma coś około 120KM
poczytaj link, ale generalnie jakies amerykańceKamilW pisze:ciekawy schemacik. A wiesz moze w jakim silniku by l stosowany taki uklad?
jesli dobrze zrozumialem to GTievolution pisze:podpowiem 3 magiczne litery w golfie co powoduja ze zycie ma sens:DD:
bo to do mnie nie dotarloevolution pisze: gaznik umiesc na polce wystroj na k-jetronic sugeruje mercedes 2,3 litra, przed turbo
ale nie liczylem. Mam komplet wzorow do liczenia oturbionego silnika, moc podaje tylko ze wzgledu ze jest ludziom latwoej przyswajalnaevolution pisze:czyli wyliczanki, nie wazna jest moc tylko cisnienie dzialajace na korbowod, czyli inaczej moment obrotowy w wielkim skrocie. nie licz silnika turbo jak wolnossacego bo bedzie nieciekawie
i takie parametry mi w zupelnosci wystarcza bo nie zamierzam go ladowac powyzej 0,5. Ogranicznik predkosci obrotowej i tak jest przy 6000 obr wiec nie mam co szalec z wysokimi obrotami. Dla mnie liczy sie zeby ten silnik mial dobry dol i byl elastyczny.evolution pisze: te turbo jest za male do benzyny, wirnik przy cisnieniu 0.6 bar bedzie krecil sie z predkoscia ktora de facto jest juz poza jej mapa, w teorii cisnienie powinno spadac juz od 4500, ale zobaczysz
mozesz rozwinac ta mysl?evolution pisze:a i lepiej gaz z mikserem na przepustnicy plus komp, ale dopiero jak dobierzesz do konca podzespoly
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 35 gości