[MK2] problem z uszczelka pod miską olejową !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] problem z uszczelka pod miską olejową !
Dzisiaj chciałem wymienic uszczelke pod miską oleojową (silnik 1.3 2G 89 r) i już wszystko sobie przygotowałem do chwili kiedy doszło do odkręcenia śrub kilka z nich jest nie do ruszenia bo są pod przegubem i 2 szt. przy skrzyni bieg. czy samo wykrecenie przegubów do możliwość odkrecenia czy trzeba wywalać skrzynie b. jestem w szoku takiego rozwiązania leci mi miedzy portkami i to dość sporo rece mi opadły poradźcie coś !![/b]
lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
obroc kolem zamachowym masz tam wyfrezowania umozliwiajace odkrecenie miski...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
pepo7 dasz sobie rade. Jak pisał evolution od strony skrzyni na kole zamachowym (po wcześniejszym odkręceniu blachy osłaniającej wieniec koła - jedna śruba M6) masz na klucz najlepiej rurkowy(nasadowym może być ciężko dojść) dwa wgłębienia, musisz tylko przekręcając wałem znalezć te miejsca. Co do dwóch śrub przy przegubie wewnętrznym przy skrzyni, to życzę powodzenia. Ja sobie dałem radę odkręcić je kluczem płaskim, ale to nie problem. Problemem było je wyjąć, jak samochód stał na kołach. Nie wspomnę o włożeniu. Trzeba prawą stronę unieść na lewarku, wtedy będzie nieco lepszy dostęp.
Powodzenia!
Jaką masz uszczelkę, papierową? Ja miałem w swoim gumową (że też takie produkują)+ ktoś zakładając dał silikon czerwony. I wszystko w temacie, uszczelka gumowa sie powuciskała przy dokrecaniu srub i wyciek oleju gotowy. Wymieniłem na orginalną papierową i wycieków niet.
Pzdr.

Powodzenia!
Jaką masz uszczelkę, papierową? Ja miałem w swoim gumową (że też takie produkują)+ ktoś zakładając dał silikon czerwony. I wszystko w temacie, uszczelka gumowa sie powuciskała przy dokrecaniu srub i wyciek oleju gotowy. Wymieniłem na orginalną papierową i wycieków niet.
Pzdr.
VWpower Golf