[mk II] Nieprzyjemny odgłos przy hamowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Auto: VW Touran 1T2
- Silnik: BMM
- Kontakt:
[mk II] Nieprzyjemny odgłos przy hamowaniu
Witam
Od jednego problemu do drugiego. Tym razem coś o niemiłych dźwiękach. Jadę sobie ostatnio moim goferkiem, zaperdzielam, że aż miło . Zmiana sygnalizatora na czerwone, a tu odgłos przy hamowaniu, który można okrśclić jako "łuuuuu" lub "buuu" (trudno opisać dziwięki i odgłosy . Jak zmieniałem opony na zimówki klocki i tarcze był w dobrym stanie, czy jest możliwe aby ich żywot dobiegł końca? Czy są to może szczęki i bębny?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc.
Od jednego problemu do drugiego. Tym razem coś o niemiłych dźwiękach. Jadę sobie ostatnio moim goferkiem, zaperdzielam, że aż miło . Zmiana sygnalizatora na czerwone, a tu odgłos przy hamowaniu, który można okrśclić jako "łuuuuu" lub "buuu" (trudno opisać dziwięki i odgłosy . Jak zmieniałem opony na zimówki klocki i tarcze był w dobrym stanie, czy jest możliwe aby ich żywot dobiegł końca? Czy są to może szczęki i bębny?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc.
Prawdopodobnie klocki koncza sie i czasem metal od klockow dotyka tarcz - jesli duzo jezdzisz do czasem nawet sie nie kapniesz kiedy to w miare ladne klocki juz sa be Moze tez tak byc gdy tarcze sa juz zbyt cienki - ja tak tez mialem, ale jesli mowisz ze byly oki to raczej beda to klocki - ja przewaznie zakladam BS-y sa oki.
Szczeki czy bebny raczej to byc nie powinny - tyl zawsze hamuje slabiej. Jak delikatnie zhamowujesz to tez tak jest ??
Pozdro:
Slawek.
Szczeki czy bebny raczej to byc nie powinny - tyl zawsze hamuje slabiej. Jak delikatnie zhamowujesz to tez tak jest ??
Pozdro:
Slawek.
wystarczy srubokret albo cokolwiek zeby to zdjac, ja to scigam palcami tylko trzeba mocno wsicnac je w te waskie szparki i wyjdze kapselek...
Ostatnio zmieniony pn mar 14, 2005 02:20 przez marcinvw, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
daj spokoj z malowaniem kołpakow...lepiej wywal je i sobie fele ladnie wyczysc i pomaluj srebrolem,tylko dobrym zeby po miesiacy rdza nie wylazla albo na czarno :D:D i ok
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.