[mk2] spalanie stukowe - slyszlane niezaleznie od biegu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] spalanie stukowe - slyszlane niezaleznie od biegu?
czy jesli wystepuje spalanie stukowe to jest slyszlane nie zaleznie od biegu na ktorym jedziemy? u mnie na 1-ce i 2-ce slychac.. zanika na 2-gim biegu przy 4 tys obr. Natomiast dzis testowalem tak... wrzucilem 5-tke przy okolo 1,8 obr/min i gaz do dechy... i co? .. cisza. Mam nadzieje ze to nie jest spalanie stukowe tylko cos innego.. mam Golfa 1.6 PN z zalozonym monowtryskiem od RP.. a dodam ze jak mialem jeszcze gaznik cykanie bylo identycze.. bo to wlasciwie cykanie a nie stukanie.. jakies sugestie? 
Życie zaczyna się po ... wyżej momentu obrotowego
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
popieram kolegęMorganelo pisze:Raczej nie jest to spalanie stukowe lecz samoregulacja zaworów
Raczej szklanki do wymiany,ewentualnie wlać minerał jezeli olej jest syntetyczny, albo pół.P.S.Szklanki cykają po zapaleniu na wolnych obrotach, jesli dodasz gazu z reguły cichną.Czasem zdarza się,że szklanka się przywiesi, a póżniej jest ok. A czasem wlejesz trefny olej, i też będzie cykało...Morganelo pisze:masz prawdopodobnie do roboty czy regulacji zawory...
hmmm no fakt.. jezdze na polsyntetyku Lotos 10W/40. Ale na wolnych obrotach ani przy odpalaniu nic nie slychac..jak dodaje delikatnie gazu to tez nic nie slychac.. dopiero jak depne to sie odzywa cykanie. postaram sie dzis nagrac ten dzwiek i zamiescic zalacznik na forum
Szkodaby mi bylo zalac mineralnym jakby sie okazalo ze to nie to.
A tak pi razy oko ile srednio kosztuje regulacja zaworow lub wymiana szklanek? jest to spory koszt? slyszalem ze to moze tez być kat..
A tak pi razy oko ile srednio kosztuje regulacja zaworow lub wymiana szklanek? jest to spory koszt? slyszalem ze to moze tez być kat..
Życie zaczyna się po ... wyżej momentu obrotowego