[mk2] Jak zamontować z tyłu za tarczami blachy ochronne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Jak zamontować z tyłu za tarczami blachy ochronne
Problem jest taki że doczepili mi się do tego na przeglądzie , bo ich nie było .
Już to ustrojstwo kupiłem , ale teraz muszę to zamontować i jest problem , bo widze że chyba trzeba tarcze zrzucać .
Ma ktoś może sposób jak to zamontować bez zrzucania tarcz , a jeśli nie to proszę o jakieś rady jak to szybko zrobić , i na co muszę uważać .
Acha , na łożyskach mam zrobione jakieś 15000 km , będę je też musiał wymieniać ?
Już to ustrojstwo kupiłem , ale teraz muszę to zamontować i jest problem , bo widze że chyba trzeba tarcze zrzucać .
Ma ktoś może sposób jak to zamontować bez zrzucania tarcz , a jeśli nie to proszę o jakieś rady jak to szybko zrobić , i na co muszę uważać .
Acha , na łożyskach mam zrobione jakieś 15000 km , będę je też musiał wymieniać ?
No cóż , na sprzedaż
:(
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
blachy sa po to zeby na tarcze od wewnatrz nie lecialy syfy zadne, kamienie itd ..... druga sprawa to ochrona przed gwaltownym schlodzeniem tarczy od wody na ulicy, mogloby to wykrzywic tarcze w skrajnych przypadkach .... w niektorych samochodach blachy z przodu reguluja przeplyw powietrza do chlodznie tarcz ... odpowiednia ksztaltujac struge powietrza podczas jazdy
ps. ale nie wiem w jakich tylko czytalem
ps. ale nie wiem w jakich tylko czytalem
Ok , w takim razie dwie sprawy .
Na rysunku z etki widać że blacha jest przykręcana do belki , a potem ten czop czy jak to się tam nazywa na te blachy , więc jak w końcu , bo ktoś pisał że pierw czop a potem blacha .
Po drugie co z łożyskami , mogę zostawić te co były skoro już na nich zrobiłem tylko albo aż 15 000 km czy lepiej od razu wymienić na nowe , bo te i tak zaczną wyć ?
Jak z dokręceniem tych starych łożysk jak coś , zaznaczyć sobie jakoś czy tak na oko , żeby podkładkę się dało przesunąć śrubokrętem ?
Na rysunku z etki widać że blacha jest przykręcana do belki , a potem ten czop czy jak to się tam nazywa na te blachy , więc jak w końcu , bo ktoś pisał że pierw czop a potem blacha .
Po drugie co z łożyskami , mogę zostawić te co były skoro już na nich zrobiłem tylko albo aż 15 000 km czy lepiej od razu wymienić na nowe , bo te i tak zaczną wyć ?
Jak z dokręceniem tych starych łożysk jak coś , zaznaczyć sobie jakoś czy tak na oko , żeby podkładkę się dało przesunąć śrubokrętem ?
No cóż , na sprzedaż