[MK3] Podświetlenie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- piecia1985
- Mały gagatek

- Kontakt:
[MK3] Podświetlenie
Witam
Nie dziala mi podwietlenie przy zmianie ogrzewania i wentylatora.Powiedzcie mi jak to sie zmiania.
Z góry dziekuje i pozdrawiam
Nie dziala mi podwietlenie przy zmianie ogrzewania i wentylatora.Powiedzcie mi jak to sie zmiania.
Z góry dziekuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw lis 23, 2006 21:36 przez piecia1985, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

stonefree musiałem wyrwać to i sprawdzić
Oto jak wygląda wszystko u mnie:
centralnei ze środka nie widać żarówki, tylko wychodzi z tamtąd ten śmieszny światłowód, doprowadzający światło do tej "świecącej kropki" na końcu pokrętła (sygnalizująca pozycję opkrętła). Looknij co trzeba? Ten plastikowy światłowodzik się też wydziera? I czy to było inaczej niż w powyżej podanej fotoporadzie?
Oto foty (zrobione niestety komórką):

Pozdrawiam.
centralnei ze środka nie widać żarówki, tylko wychodzi z tamtąd ten śmieszny światłowód, doprowadzający światło do tej "świecącej kropki" na końcu pokrętła (sygnalizująca pozycję opkrętła). Looknij co trzeba? Ten plastikowy światłowodzik się też wydziera? I czy to było inaczej niż w powyżej podanej fotoporadzie?
Oto foty (zrobione niestety komórką):

Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Wszytko jest wciskane. Da sie wypiąc pokretlo i tez sie wypina światłowód pod nim.
Dzis sie wziołem za wymiane żaroweczki podświetlenia nawiewów. Zaczołem probowac wg tej porady http://vw2.info/vwforum/nawiewy.html, odkreciłem 6 srubek , wysunołem troche dolną listwe z przełacznikami ale niestety panel nie chcial wyjsc. Ciagle jedna strona panelu chaczyła i blokowała wysuniecie by mieć swobodny dostep.

Wziołem sie za zaroweczke od zewnatrz, po zdjeciu pokretła i wypieciu swiatłowodu widac było głeboko osadzoną żaroweczke.
Do jej wyjecia potrzebna mi była odpowiednia rurka , ktora sie nasunela. Pociagnolem i zarowka wyszła !!
Do jej wlozenia uzylem słomki i patyczka ktorym przytrzymujac w srodku odsunolem słomke.
Żaroweczka zostala wymieniona.

żaroweczka to W5 1.2W 12V
Dzis sie wziołem za wymiane żaroweczki podświetlenia nawiewów. Zaczołem probowac wg tej porady http://vw2.info/vwforum/nawiewy.html, odkreciłem 6 srubek , wysunołem troche dolną listwe z przełacznikami ale niestety panel nie chcial wyjsc. Ciagle jedna strona panelu chaczyła i blokowała wysuniecie by mieć swobodny dostep.
Wziołem sie za zaroweczke od zewnatrz, po zdjeciu pokretła i wypieciu swiatłowodu widac było głeboko osadzoną żaroweczke.
Do jej wyjecia potrzebna mi była odpowiednia rurka , ktora sie nasunela. Pociagnolem i zarowka wyszła !!
Żaroweczka zostala wymieniona.
żaroweczka to W5 1.2W 12V
Ostatnio zmieniony pn maja 12, 2008 17:21 przez MarcoVW, łącznie zmieniany 1 raz.
MarcoVW, Jak już miałeś tak:
to wystarczyło odczepić biały plastik z tyłu i masz swobodne dojście do żarówki.
Wymiana żarówki nie zawsze tutaj jednak pomaga, świecić świeci, ale raczej mizernie
Dlatego od razu warto to przerobić i mieć spokój na dłużej.
to wystarczyło odczepić biały plastik z tyłu i masz swobodne dojście do żarówki.
Wymiana żarówki nie zawsze tutaj jednak pomaga, świecić świeci, ale raczej mizernie
Ostatnio zmieniony śr maja 14, 2008 00:01 przez Rydzu, łącznie zmieniany 1 raz.