Witam
moj smochod jest meteopata - rano gdy jest zimny mam trudnosci z ruszaniem, szarpie.
dzieje sie to, gdy jest szczegolnie wilgotno i silnik zimny po nocce.
musze ruszac wtedy bardzo powolutku (a i tak czuje trzesawke nawet jak ze 2 minutki
pochodzi po odpaleniu) - sprawia mi to klopot bo przy wyjezdzie z osiedla mam lekko pod gorke a ruch jest duzy, wiec czasem troszke tamuje ruch.
nie wiem czy ma to znaczenie, ale codziennie robie male trasy - jazda po miescie 2x10 km,
swiece sprawne - wymieniane rok temu, aku nowka, odpala na dotyk, ropke tankuje tylko w Neste
dzieki za ewentualna pomoc
Piotr
[Pasek 95] TDI-1Z meteopata - trzesie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Re: [Pasek 95] TDI-1Z meteopata - trzesie
odpenij wieczorem kostke predkosciomierza (jesli masz elektronicznie liczone kilometry) na skrzyni biegow (i nie podlaczaj jej) rano rusz i sie przejedz (nie bedziesz mial liczonej predkosci ale objawy powinny ustapic) jesli ustapia to znaczy ze masz nastawnik do czyszczenia i wtedy zapraszam do mnie. jesli nie to trzeba szukac dalej.
PS skad jestes?
PS skad jestes?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Re: [Pasek 95] TDI-1Z meteopata - trzesie
Adamm nastawnik wyeliminowany zostałAdamm pisze:jesli ustapia to znaczy ze masz nastawnik do czyszczenia
autko ma nadal stresa gdy jest wilgotno
poza tym powiem Ci (Wam) że ten temat dotyczy
dokładnie tego samego samochodu co ---- TUTAJ ---
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN