[MK2] pytanie odnosnie zbieznosci
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] pytanie odnosnie zbieznosci
witam ,mam takie pytanie a mianowicie zmieniałem gume na przegubie przy czym nie odkrecałem mcpersona ani nie ruszałem drazka kierowniczego ,tylko odkrecilem cały sworzen wachacza po złozeniu juz wszystkiego zauwazyłem ze kierownica jest krzywo nastawiona ,czy mogła sie przestawic zbieznosc lub geometria? co jest przyczyna tego ? z gory dzieki!
-
preker20
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
oczywiscie ze naruszyles zbieznosc, wiec szybicutko tzrzeba jechac i ustawiac od paczatku
Ostatnio zmieniony śr lis 22, 2006 23:01 przez preker20, łącznie zmieniany 3 razy.
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/176151.html][img]http://images.spritmonitor.de/176151.png[/img][/url]
- hanti
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
odkręcenie sworznia wachacza lub amortyzatora = ustawianie kątówpiter13 pisze:witam ,mam takie pytanie a mianowicie zmieniałem gume na przegubie przy czym nie odkrecałem mcpersona ani nie ruszałem drazka kierowniczego ,tylko odkrecilem cały sworzen wachacza po złozeniu juz wszystkiego zauwazyłem ze kierownica jest krzywo nastawiona ,czy mogła sie przestawic zbieznosc lub geometria? co jest przyczyna tego ? z gory dzieki!
wymiana, odkręcenie końcówki drążka kierowniczego = ustawianie zbieżności
- kamillotop
- Mały gagatek

- Kontakt:
- kamillotop
- Mały gagatek

- Kontakt:
No wlasnie mam do ustawienia. A tak na marginesie to jak wymienialem opony na zimowki to zauwazylem luz w prawym przednim kole. Okazalo sie ze nie lozysko, tylko jakis maly przegub, przynajmniej tak twierdzil ten od opon. Mozliwe? Naturalnie rozumiem ze przed ustawianiem zbieznosci trzeba sie tym zajac