[MK2 1.8] Problem z pompa ABS

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

n3rf
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK2 1.8] Problem z pompa ABS

Post autor: n3rf » śr lis 22, 2006 18:23

witam,
opisuje sytuacje, jaka zdarzyla sie mojemu ojcu, ja niestety jestem na studiach, wiec kontakt tylko telefoniczny, a ze jest to osoba starsza, wiec sam nie potrafi korzystac z komputera i dobrodziejstw internetu...

pewnego wieczoru zawozil moja siostre i sprzet grajacy na 18tke... i w trakcie jazdy samochod zaczal wariowac, dziwnie sie zachowywa, tato wyłączył silnik, w dalsza podroz wybrał sie samochodem wujka. (tak mi to opisano,sam nie jestem swiadkiem). po oddaniu na 2 warsztaty, nie mozna bylo stwierdzic co sie stalo. w 3 warsztacie powiedziano, ze to ABS, a konkretnie jakaś pompa w nim. powiedziano rowniez, ze cena tej czesci to ok 8-9 tys zł. a samochod kupiony za 6k zł, wiec ponad dwa razy wiecej sama czesc by kosztowala, co wzbudzilo podejrzenia ze cos jest nie tak. dzis dostalem informacje, ze warsztat stwierdzil, ze to sam silniczek w pompie poszedl, ale watpia, zeby cos takiego mozna bylo kupic osobno, tylko w komplecie od calej pompy.

zwracam sie do Was ludzie z prosba/pytaniem: co radzicie? czy moze ktos z Was ma do sprzedania silniczek/pompe, czy znacie kogos, kto chce się tej częsci pozbyc, a moze macie jakiś namiar... ja osobiscie jestem noga jesli chodzi o mechanike samochodowa, szczegolnie, jak dzieli mnie od ow zrodla nieszczesc 420km, wiec wszystko co się dowiaduje to tylko telefonicznie. prosilbym o szybkie udzielenie informacji, ojciec nie moze pracowac bez samochodu, mysli o kupnie czegos taniego na juz, a szkoda zeby golf, tak fajny samochod, poszedl w niepamiec :/

model jak w temacie, VW GOLF MK, rocznik 1992, silnik 1,8 BENZYNA + GAZ..

mam jeszcze spisane jakies numery z silniczka, ktore ponoc sa wazne:
10.0511-90281
1BB-42

mam nadzieje ze ktos ma jakis pomysl, na te beznadziejna jak dla mojego ojca sytuacje..

z gory dziekuje
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr lis 22, 2006 19:02 przez n3rf, łącznie zmieniany 2 razy.

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » śr lis 22, 2006 18:50

Zapytaj sie na tej AUKCJI, na tej AUKCJI jest taka pompa, TU mozesz sie zapytac, TU moze maja.. Na allegro szukaj, bo sens jest tylko kupic uzywke.

Pozdro
Gitner

[ Dodano: Sro Lis 22, 2006 6:07 pm ]
Oj ty masz MK2.. ale i tak zapytaj sie tych sprzedawcow - moze cos trafisz.

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Re: [MK2 1.8] Problem z pompa ABS

Post autor: RobertP » śr lis 22, 2006 22:29

n3rf pisze:w trakcie jazdy samochod zaczal wariowac, dziwnie sie zachowywa, tato wyłączył silnik, w dalsza podroz wybrał sie samochodem wujka. (tak mi to opisano,sam nie jestem swiadkiem). po oddaniu na 2 warsztaty, nie mozna bylo stwierdzic co sie stalo. w 3 warsztacie powiedziano, ze to ABS, a konkretnie jakaś pompa w nim.
kiurcze żebyś sie wypytał co sie działo coś bliżej , czy zaczeło coś jakby strzelac
piszczeć tak jakby się smażylo pod maską lub deską
wypytaj o szzegóły podejrzewam co jest ale musze znac bliżej konkrety żeby
wiedzieć co Ci odpowiedzieć z sensem
opisane zbyt ogólnikowo :-( postaraj sie jak nawiecej wypytać tatę i opisz nam tutaj
n3rf pisze:ze cena tej czesci to ok 8-9 tys zł.
że tak powiem chyba ochu...i nawet nówka tyle w serwisie by nie kosztowała
n3rf pisze:dzis dostalem informacje, ze warsztat stwierdzil, ze to sam silniczek w pompie poszedl, ale watpia, zeby cos takiego mozna bylo kupic osobno, tylko w komplecie od calej pompy.
zdobądź koniecznie fotkę tego całegom ustrojstwa co macie
lub klka fotek spod maski auta

ps.
przed chwilką znalazłem (o 21.45) fotkę użytkownika Trochim
czy twoja pompa z ABsem jest taka jak tutaj troszkę widać na zdjęciu ?

Obrazek

n3rf pisze:zwracam sie do Was ludzie z prosba/pytaniem: co radzicie? czy moze ktos z Was ma do sprzedania silniczek/pompe, czy znacie kogos, kto chce się tej częsci pozbyc, a moze macie jakiś namiar...
powiem Ci że chyba mam taką kompletną pomę z silniczkiem ale musze mieć fotke
jak ona wygląda żeby Ci potwierdzić czy mam taką samą
sam zrobiłbym fote swojej ale aparat spadł mi z dość znaczną siłą w lesie
na grzybach kilka razy i już nie robi zdjęć
n3rf pisze: mam jeszcze spisane jakies numery z silniczka, ktore ponoc sa wazne:
10.0511-90281
1BB-42
może więcej cyferek z całej tej pompy jakby pospisywali, postaraj sie proszę
to nie obiecuje ale może coś wyjdzie z tego

jeśli potwierdzisz że masz taką samą pompę jak na fotce powyżej
to jesteśmy w domu :-) :okej: :okej:

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”