[glosniki]

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

[glosniki]

Post autor: Duber » śr lis 22, 2006 00:01

witam,kumpel ma do sprzedania glosniki Hertza HSK165 w cenie 500zl nowki w kartonie z jakimis kablami,czy to dobre glosniki pod dls A3?i ta cena?

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » śr lis 22, 2006 00:13

Dobra seria Hertza, jednak chyba troszkę drogo ceni, poza tym wydaje mi się, że wybrałeś już lepszy zestaw na przód :bajer:

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » śr lis 22, 2006 09:00

nowiutkie w ESSIE stoją za 599PLN, więc... to taka średnia okazja (a sam zestaw niezły)

PS
a jaki masz zestaw w planie, że zapytam ? :)

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » śr lis 22, 2006 10:52

Dodam tylko, że w kwocie 599pln wolałbym kupić U-Dimension comp z audiocaru chyba.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » śr lis 22, 2006 17:11

Łuki pisze:a jaki masz zestaw w planie, że zapytam
pisalem na jednym forum odnosnie jvc kd sh 1000,nie mialem na mysli podwarzanie waszych rad(bo obstaje przy jvc sluchajac was i dzieki wam kupilem dlsa) tylko z czystaj ciekawosci gdyz kolega klika tam i bedac u niego walnelem posta o tym radyjku.i polecono mi glosniki Audio System RX. niemam pojecie czy one sa dobre i niewiem czy bede taka kasa na nie dysponowal.narazie kupuje jvc do glosnikow wroce w grudniu.a niemam zadnych faworytow gdyz nie zasiegalem waszej opini i rady(a przy okazji pytam :) jakie ?)

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » śr lis 22, 2006 22:21

piotr2 ten Audio System jest również bardzo polecany, ale nie wiem nic więcej o tym zestawie.

Zestaw przedni musisz dobrać do rodzaju muzyki jakiej słuchasz.
Wiem na jakim forum i to dobre forum.

Oprócz tego polecam forum.tuning.pl i http://www.audiocar.pl/forum/forum.html

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » śr lis 22, 2006 22:28

ale na razie nie zawracam gitary z glosnikami do puki nie bedzie zlociszy na to.(jak przyjade z deleg za ok10 dni juz jvc bedzie :) )
Kubus20 pisze:Wiem na jakim forum i to dobre forum.
piszesz tam?

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » śr lis 22, 2006 22:29

piotr2 pisze:pisalem na jednym forum odnosnie jvc kd sh 1000,nie mialem na mysli podwarzanie waszych rad(bo obstaje przy jvc sluchajac was i dzieki wam kupilem dlsa)
Chciałeś koniecznie nówkę, więc moim i wielu osób również z forum tuning.info.pl nie kupisz lepszego nowego radia.
Wiadomo, że w używce to można spokojnie znaleść Alpine 9835, albo jakieś Nakamichi.
piotr2 pisze:olecono mi glosniki Audio System RX
Teraz jak czytam to strasznie chwalony jest ten system. Tylko pytanie czy Cię stać.

[ Dodano: Sro Lis 22, 2006 21:31 ]
piotr2 pisze:piszesz tam?
nie pisałem jeszcze, ale przeglądam często. Chyba się wkrótce zarejestruje.

A i prośba do Ciebie. Jak zmienisz przód to może wyślesz mi sinuslive do testó :mrgreen:

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » śr lis 22, 2006 22:40

stac moze mnie bedzie ale mysle ze dopiero w styczniu.gdyby nie grudzien swieta....kasa tam pujdzie :( a z sinuslive zostaly tylko wofery i zwrotnice gdyz posadzilem tweetery.dlatego kupilem jbl gto tweetery i zwrotnice do tego.mialem okazje w miare tanio je kupic.a jak pisales radio tylko nowe i jvc bedzie czekalo juz namnie.poprostu w mojej dziurze takie radia sie zamawia,a ze wyjezdzam zamowilem na koniec przyszlego tygodnia bo gdybym predzej je kupil i pojechal w delegacje to by mnie krew zalewala ze radiu w domu a ja w deleg.a jak widziales tam reklamuje nasze forum swoim avatorem

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » śr lis 22, 2006 23:08

piotr2 pisze:stac moze mnie bedzie ale mysle ze dopiero w styczniu
Chyba warto poczekać i dozbierać kaskę.
piotr2 pisze: jak pisales radio tylko nowe i jvc bedzie czekalo juz namnie.poprostu w mojej dziurze takie radia sie zamawia,a ze wyjezdzam zamowilem na koniec przyszlego tygodnia bo gdybym predzej je kupil i pojechal w delegacje to by mnie krew zalewala ze radiu w domu a ja w deleg.
Mnie też by szlag trafiał :bigok:
piotr2 pisze:a jak widziales tam reklamuje nasze forum swoim avatorem
No zauważyłem. taki spostrzegawczy jestem :helm:

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » śr lis 22, 2006 23:46

jeśli chcesz osiągnać efekt, że sprzęt ma grać ładnie bez suba, to możesz pomyśleć nad IT, ale w sumie to tylko wooferki. Mój brat gdy oddawał swoje auto do CarAudioReda, ja stałem przed dylematem, co włożyć w przednie drzwi i wtedy Michał pokazał mi co i jak gra w jego "beczce". Po minucie na moje pytanie, co gra w bagażniku uśmiechnął sie i odpowiedział, że nic :)
ale jakie ma tweetery i zwrotnica czy była krojona na miarę trzeba by zapytać już bezpośrednio jego. Za głośniki (zestaw) z panelami i wygłuszeniem (+ ładne polerowane maskownice) w moim cabrio chciał 2k - cena wg mnie nie wygórowana.
A ile chcesz przeznaczyć na głosniki ?

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » śr lis 22, 2006 23:52

ile?to cierzkie pytanie,czasami 100zl moze juz zawazyc o zakupie duzo lepszego glosnika.ale kwota ok 1000-1200zl,chyba ze bym sprzedal pierw te tweetery i zwrotnice jbla i sinuslive(bez tweeterowchoc mozna je za 50 zl dokupic u dealera,sprawdzalem) to jeszcze bym ta kwote dozucil co za to bym dostal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”