[mk3] Tłumik w 1,9TDi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Tłumik w 1,9TDi
Witam
Dawno już nie pisałem, ale wtedy nie otrzymałem odpowiedzi. Więc ponawiam swoje pytanie: czy silnikowi 1,9TDi (1Z) przeszkadza, że ma założony tłumik końcowy, na którym jeszcze niedawno była nalepka, że jest przeznaczony do silnika 1,6 ? Ma to jakiś wpływ na osiągi, pracę silniki, tłumienie?
Poradźcie, czy wymieniać już, czy jeszcze dać sobie z tym czas?
Pozdrawiam, Marek "W3reWolf"
Dawno już nie pisałem, ale wtedy nie otrzymałem odpowiedzi. Więc ponawiam swoje pytanie: czy silnikowi 1,9TDi (1Z) przeszkadza, że ma założony tłumik końcowy, na którym jeszcze niedawno była nalepka, że jest przeznaczony do silnika 1,6 ? Ma to jakiś wpływ na osiągi, pracę silniki, tłumienie?
Poradźcie, czy wymieniać już, czy jeszcze dać sobie z tym czas?
Pozdrawiam, Marek "W3reWolf"
Ostatnio zmieniony śr lis 22, 2006 18:39 przez W3reWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
sprawdź tutaj http://www.asmet.pl/asmet/katalog/katalog.htm według niego to ten tłumik pasi bez problemu do TDi (nr tłumika 03.052 - pasi do 1,6 GT 74 kW i do TDI
)

Tylko jakis tam Asmet, to nie VW...QwertKalety pisze:sprawdź tutaj http://www.asmet.pl/asmet/katalog/katalog.htm według niego to ten tłumik pasi bez problemu do TDi

Powiem ci tak przerabiałem ten temat mam silnik TD a chcialem tłumik od TDI 2 końcówki. Tesciu ma hurtownie motoryzacyjna wiec spytałem sie producenta tłumików jak to jest a on mi ze te w TD i TDI są identyczne - środek wygłuszenie te samo, mocowania też tylko różnią się końcówką, od modelu 1,6 do 2,0 są takie same róznice kosmetyczne nie wpływające na osiagi , głośnośc itd- ta sama linia produkcyjna, jężeli byś kupił od 1,4 to co innego. Wiec nie masz co sie martwic.