[MK4] TDI wymiana żarówek postojowych- MAKABRA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] TDI wymiana żarówek postojowych- MAKABRA
Chciałęm wymienić żarókę świateł postojowych po lewej stronie po 30 minutach sie udało ale z prawej strony nie da rady Nie mam jak włożyc łapy- przeszkadza rura od interculera. Trzeba dla takiej pierdoły wyciągać lampę i ponownie ją ustawiać A co mam powiedziec jak w trasie spala mi się ząrówki mijania - Makabra Moze ktoś ma jakiś patent na to.
Z tym rozwiązaniem chyba porabało VW w TDI nie mam do prawej lamp żadnego dostepu, wlewej 1 ząrówki tez nie wymienie chyba ze moje 3 letnie dziecko Moze cos jest napisane w książce jeżeli ktos ma i mi pomoże. Zatrzymała mnie Policja do kontroli i powoiedziałą ze mam zarówke przepalona. Powiedziałem ze mam zapasową i nie moge jej wymienić. Usmiechnął sie i powiedział ze pomoze po 3 minutach zrobił sie czerwoni i kazał jechac Teraz juz wiem po co te utrudnienie bo innego wytłumaczenia nie widzę.
-
- Mały gagatek
Prawda jest z tym troche problemu, ale po pierwszej udanej wymianie ten problem przestanie istnieć. Po lewej stronie (patrząc od tyłu samochodu) rzeczywiście jest mało miejsca i trzeba operować praktycznie na czuja i to tylko 2 palcami. Po prawej nie sądzę aby był jakiś problem (jeśli chodzi o światła mijania) zwyczjanie zdejmujesz osłone odblokowujesz uchwyt trzymający wyjmujesz ustrojstwo wymieniasz i po kłopocie.
No własnie o to chodzi z lewej akumulator- mozna go wyciagnać ale z prawej postojówka ni da rady rura od interculera idzie tak blisko ze nie mam na to sposobu, a nie mam zamiaru rozszczelnic interculera. A jeszcze jedno pyt. W ksiązce mam podane ze drogowe sa H1 a mijania H2- prawda to??? anie powinny byc H7???