[MK2] Migająca lampka chłodzenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Migająca lampka chłodzenia
Dzis jakąc moim golfem po wyboistej drodze, zaczela migac lampka braku płynu chłodzacego. Po dłuższym postoju płynu dolałem troche, tak że było go tyle, ile byc powinno i to samo.
Większe wyboje lub jazda pod górę i lampka miga - mimo, że płynu jest pod dostatkiem.
Co moze powodowac takie cos??
Sprawdzałem już sam czujnik ( ruszałem nim ) ale nie powoduje to zapalania sie lampki kontrolnej.
Co innego to moze byc?
Większe wyboje lub jazda pod górę i lampka miga - mimo, że płynu jest pod dostatkiem.
Co moze powodowac takie cos??
Sprawdzałem już sam czujnik ( ruszałem nim ) ale nie powoduje to zapalania sie lampki kontrolnej.
Co innego to moze byc?
Ostatnio zmieniony pn lis 20, 2006 23:01 przez Bordos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Bordos, mi tez raz zaczęła migać z niczego sobie !! i dług bardzo długo migała
Jest to temat poruszany tuta wielokrotnie i w roznych przypadkach to rozne przyczyny !!! u mnie przestało samo !! po wymianie płynu chłodniczego !!! A miałem bardzo dobry Dynagel i juz nie mruga i mam nadziej ze nie bedzie
)
[ Dodano: Pon Lis 20, 2006 22:05 ]
Mozesz jeszcze spróbować wykręcić czujniek i go obczyścić
) moze to coś da :)albo moze Ci poprostu wtyczka nie łączy bo skoro piszesz ze to na dziurach !!! sprawdź 
Jest to temat poruszany tuta wielokrotnie i w roznych przypadkach to rozne przyczyny !!! u mnie przestało samo !! po wymianie płynu chłodniczego !!! A miałem bardzo dobry Dynagel i juz nie mruga i mam nadziej ze nie bedzie

[ Dodano: Pon Lis 20, 2006 22:05 ]
Mozesz jeszcze spróbować wykręcić czujniek i go obczyścić

-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
hmm chwilka musze popatrzeć jak tam wygląda czujniek na jakieś foto na allegro bo w mka sie przykręca chyba kluczem 28 albo 24 albo nawet 32
heh nie wiem nie pamiętam
[ Dodano: Pon Lis 20, 2006 23:01 ]
Ja tam wogole nie widze w zbiorniczku do Mk3 czujnika ://
[ Dodano: Pon Lis 20, 2006 23:03 ]
Ok widze jest !!! Ale z tego co widze to on sie wyciąga albo ze środka albo wogole !! bo z zewnątrz to raczej sie nie da :/// Moze bedzie na jakimś zatrzasku :// Naprawde nie wiem
Czekamy na wypowiedzi posiadaczy Mk3
a ja nikt nic nie napisze to zrob nawy temat i zapytaj o to 

[ Dodano: Pon Lis 20, 2006 23:01 ]
Ja tam wogole nie widze w zbiorniczku do Mk3 czujnika ://
[ Dodano: Pon Lis 20, 2006 23:03 ]
Ok widze jest !!! Ale z tego co widze to on sie wyciąga albo ze środka albo wogole !! bo z zewnątrz to raczej sie nie da :/// Moze bedzie na jakimś zatrzasku :// Naprawde nie wiem
Czekamy na wypowiedzi posiadaczy Mk3

takimi dużymi kluczmi taki mały czujniczek ehhh zartujesz chybaTo_mas pisze:bo w mka sie przykręca chyba kluczem 28 albo 24 albo nawet 32
chyba ze masz na myśli czujnik w chłodnicy bo ten przykręca sie chyba kl.24 lub 27
ale ten nie ma nic wspólnego do tego co się świeci na desce
na prawo na fotce przy zbiorniczku wygląda to takTo_mas pisze:Ja tam wogole nie widze w zbiorniczku do Mk3 czujnika

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
nalezy wyjac zbiorniczek , i wyplukac roztworem czegos co rozpuscza kamien , lub jezeli widzisz druciki to przeczysc je np cilitem albo innym szajsem do umywalek
, u mnie objawy bywalja takie ze zanim nie nagrzeja sie druty w zbiorniczu wraz z plynem chlodniczym to nie przewodza pradu i miga mi lampka, po nagrzaniu jest ok

1985 - Jetta USA 1.6TD
1991 - Jetta Syncro 1.8
1992 - Audi 80 Quattro 2.8
1995 - Golf Syncro 1.8
2001 - Golf 4motion 1.9tdi
2005 - Caddy Life 1.9tdi
1991 - Jetta Syncro 1.8
1992 - Audi 80 Quattro 2.8
1995 - Golf Syncro 1.8
2001 - Golf 4motion 1.9tdi
2005 - Caddy Life 1.9tdi