[MK3] kluczyk w stacyjce a radio
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] kluczyk w stacyjce a radio
chciałbym sie uporac z jedną sprawą a nie wiem jak. chodzi o to że jak wkładam kluczyk do stcyjnki to zawsze zapala mi sie radio nawet jak pokrętełko jest w pozycji "wyłączone" i jak klucz jest w stacyjce to nie moge go w żadem sposób zgasić. jak zrobic by sie radio nie zapalało po włożeniu klyczyka atylko wtedy kiedy je sam włącze?
Ostatnio zmieniony ndz lis 19, 2006 11:43 przez kapalek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Polecam tą stronkę. Tu jest wszystko. W skrócie chodzi chodzi o różnice podłączeń kabli do kostek ISO w różnych radiach fabrycznych i niefabrycznychkapalek pisze:jak zrobic by sie radio nie zapalało po włożeniu klyczyka atylko wtedy kiedy je sam włącze?
[ Dodano: Sob Lis 18, 2006 8:32 pm ]
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
trochę dziwne to co napisałeś,można podłączyć radio tak żeby działało bez kluczyka w stacyjce,wtedy wyłaczasz i włączasz go kiedy chcesz bez kluczyka,albo podłączyć go tak ze działa tylko po przekręceniu kluczyka(przepina sie kable w kostce w pioneerze z tego co pamiętam żółty z czerwonym),teraz mam podlączone radio na stacyjke ale jak go wyłacze(off w radiu) normalnie to się wyłącza i po przekręceniu kluczyka dalej jest wyłączone,musze sam go w tedy właczyć (src w radiu) chyba ze poprostu wyłącze z kluczyka jak radio chodzi wtedy po przekręceniu kluczyka automatycznie włącza się na tym na czym go wyłaczyłem(cd lub radio) ale o takim czymś ja ty piszesz to niesłyszałem,albo poprostu ktos kto go podpinał wcześniej coś pokręcił w kablach i go żle podłączył(radio trzyma ustawienia po wyłączeniu czy sie kasuje wszystko z pamięci?)
Ostatnio zmieniony sob lis 18, 2006 21:49 przez Thug77, łącznie zmieniany 1 raz.
zgadza sie masz podpiete radio na 2 + i po włozeniu kluczyka włacza cie radio. musisz wyjac radio i podpiac je pod 1 + czyli ten który cały czas daje napiecie 12V. 2+ daje ci napiecie dopiero jak włożysz kluczyk do stacyjki. bardzo łatwo to sprawdzic miernikiem. odłacz poprosty ten plus który daje napiecie po przekreceniu kluczyka. i po problemie