[MK3] kluczyk w stacyjce a radio

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kapalek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

[MK3] kluczyk w stacyjce a radio

Post autor: kapalek » sob lis 18, 2006 21:09

chciałbym sie uporac z jedną sprawą a nie wiem jak. chodzi o to że jak wkładam kluczyk do stcyjnki to zawsze zapala mi sie radio nawet jak pokrętełko jest w pozycji "wyłączone" i jak klucz jest w stacyjce to nie moge go w żadem sposób zgasić. jak zrobic by sie radio nie zapalało po włożeniu klyczyka atylko wtedy kiedy je sam włącze?
Ostatnio zmieniony ndz lis 19, 2006 11:43 przez kapalek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » sob lis 18, 2006 21:18

Jakie to radio ? Fabryczne ? Jakies inne ? Jakie ?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » sob lis 18, 2006 21:24

to wygląda raczej na problem z radiem...a wyłącznik w radiu działa? Może nie działa...t po przekręceniu stacyjki radio włącza się bo było włączone przed zgaszeniem auta.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lis 18, 2006 21:31

kapalek pisze:jak zrobic by sie radio nie zapalało po włożeniu klyczyka atylko wtedy kiedy je sam włącze?
Polecam tą stronkę. Tu jest wszystko. W skrócie chodzi chodzi o różnice podłączeń kabli do kostek ISO w różnych radiach fabrycznych i niefabrycznych

[ Dodano: Sob Lis 18, 2006 8:32 pm ]
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

kapalek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: kapalek » sob lis 18, 2006 21:34

radio niefabryczne blaupunkta dosyć stare(kaseciak bez autorewersu nawet)
radio jest w pełni sprawne moim zdaniem. jak wkładam kluczyk to sie tyllko zapala i nie gra, gra dopiero jak przekręce pokrętło do włączania, więc włącznik raczej sprawny.

Awatar użytkownika
Thug77
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Thug77 » sob lis 18, 2006 21:36

trochę dziwne to co napisałeś,można podłączyć radio tak żeby działało bez kluczyka w stacyjce,wtedy wyłaczasz i włączasz go kiedy chcesz bez kluczyka,albo podłączyć go tak ze działa tylko po przekręceniu kluczyka(przepina sie kable w kostce w pioneerze z tego co pamiętam żółty z czerwonym),teraz mam podlączone radio na stacyjke ale jak go wyłacze(off w radiu) normalnie to się wyłącza i po przekręceniu kluczyka dalej jest wyłączone,musze sam go w tedy właczyć (src w radiu) chyba ze poprostu wyłącze z kluczyka jak radio chodzi wtedy po przekręceniu kluczyka automatycznie włącza się na tym na czym go wyłaczyłem(cd lub radio) ale o takim czymś ja ty piszesz to niesłyszałem,albo poprostu ktos kto go podpinał wcześniej coś pokręcił w kablach i go żle podłączył(radio trzyma ustawienia po wyłączeniu czy sie kasuje wszystko z pamięci?)
Ostatnio zmieniony sob lis 18, 2006 21:49 przez Thug77, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » sob lis 18, 2006 21:37

czyli nie radio się włącza tylko podświetlenie? też mam blaupunkta i mam tak samo :bigok:

Awatar użytkownika
yoobi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: yoobi » sob lis 18, 2006 23:05

A przy wyłączonych światłach też się podświetla :>.

Pozdrawiam
yoobi

OSPF chodzi własnymi ścieżkami. :-)

kapalek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: kapalek » sob lis 18, 2006 23:10

przy wyłączonych lampach też jest podśiwtlone. poza tym jak mam wlączone radio i otwieram drzwi przy jednocześnie włączonych światłach to nie słychać tego sygnału włączonych świateł, dopiero po przekręceniu radia na "wyłącz" sygnał sie pojawia

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » ndz lis 19, 2006 00:01

kapalek, masz cos namotane w instalacji radia. Cos nie tak z dwoma plusami, po stacyjce i stalym. Instalacja "widzi" wlozony klnuczyk i dlatego nie slychac brzeczyka... Sprawd jak masz podlaczone kable. Napisz co i gdzie kolorami...

Awatar użytkownika
yoobi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: yoobi » ndz lis 19, 2006 12:17

Zapewne masz luminancję radia podpiętą pod +12 od stacyjki a nie pod przeznaczony do tego kabelek.
Trzeba wyjąć radio i sprawdzić jego podłączenie (tak jak to Kolega wyżej napisał).

Pozdrawiam
yoobi

OSPF chodzi własnymi ścieżkami. :-)

Awatar użytkownika
herflik95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: herflik95 » ndz lis 19, 2006 12:54

zgadza sie masz podpiete radio na 2 + i po włozeniu kluczyka włacza cie radio. musisz wyjac radio i podpiac je pod 1 + czyli ten który cały czas daje napiecie 12V. 2+ daje ci napiecie dopiero jak włożysz kluczyk do stacyjki. bardzo łatwo to sprawdzic miernikiem. odłacz poprosty ten plus który daje napiecie po przekreceniu kluczyka. i po problemie

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » ndz lis 19, 2006 13:09

herflik95 pisze:odłacz poprosty ten plus który daje napiecie po przekreceniu kluczyka. i po problemie
Wcale nie znaczy ze to jest problemem. Jesli te dwa plusy sa podlaczone oddzielnie jak trzeba, to wszystko musi byc ok.

ercik
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: ercik » ndz lis 19, 2006 13:56

chyba najlepij bedzie ci rzucic nowy kabelek prosto z akumuratora i masz po problemie u mnie tak samo było obojetnie jaki kluczyk włorzyłęm do stacyjki to radio zaczynało grac lub jak było wyłączone włącznikiem to tylko podswietlenie sie włanczało kluczyk pasował nawed od zapiecia od roweru hehe

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”