[mk3] Ogromna chmura pary
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Darcyn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
[mk3] Ogromna chmura pary
w taką pogode jak dzisiaj robi sie za mną ogromna chmura... pary. pary a nie olej. potrafie odróznić! powiedzmy ze w innych normalnych autach ta para jest na metr z rury a u mnie? jak stoje z wiatrem to para zakrywa mi auto!! az wstyd. pod mc drivem musialem wylaczac silnik bo wstyd w kolejce. kiedys z ciekawosci powąchałem ten dymek. aż mi sie słabo zrobiło. cieżko opisać. ni to spaliny, ni to benzyna, moze cos jak ocet. wlasnie. szczypało w oczy (heh). gaz i benzyna to samo. co obstawiacie. czujnik temp wody? lambda? cos innego? mam niesprawny termostat... nie mam ssania...
kiedy badałes CO ?????Darcyn pisze:szczypało w oczy
nie ubywa ci płynu?
a może kat na wykończeniu o ile go posiadasz
podejzewam cos innego niz to o czym piszeszDarcyn pisze:gaz i benzyna to samo.
jest to coś co niema z paliwem( lpg ,bena)Darcyn pisze:emp wody? lambda?
Ostatnio zmieniony pt lis 17, 2006 22:29 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
też bym to domniemywałszpak pisze:to może być para wodna tak się dzieje gdy robi się zimno
Spaliny są trujące i to mocno - znałem conajmniej dwie osoby które w taki sposób straciły życie. Do tego nie jest węch tylko analizator spalin. Jak podepniesz auto pod analizę to Ci wyjdzie jakość spalin i wspłczynnik lambda (a więc i działanie samej sondy)Darcyn pisze:kiedys z ciekawosci powąchałem ten dymek. aż mi sie słabo zrobiło
[ Dodano: Pią Lis 17, 2006 21:30 ]
Dziejo no sorry ale sonda lambda ma podstawowy wpływ na utrzymanie odpowiedniego wspólczynnika nadmiaru powietrza a więc i na spalanie i jakośc spalindziejo pisze:lambda?
jest to coś co niema związku ze spalaniem
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
Darcyn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
kompletnie nie moge tego zrozumiec.dziejo pisze:Darcyn napisał/a:
gaz i benzyna to samo.
podejzewam cos innego niz to o czym piszesz Darcyn napisał/a:
emp wody? lambda?
jest to coś co niema z paliwem( lpg ,bena)
tak para wodna!! ale jest ogromna!!!!! czym to moze byc spowodowane???
nie wiem czy jest kat. chyba jest
[ Dodano: 17 Lis 2006 21:52 ]
plynu ile bylo tyle jest
zgadza sie 100%racji http://www.ngkntk.de/Zasada_dzia3ania_s ... 343.0.html mi chodziło o to czy aby uszczelka pod głowicą nie strzeliłaAdamtd pisze:Dziejo no sorry ale sonda lambda ma podstawowy wpływ na utrzymanie odpowiedniego wspólczynnika nadmiaru powietrza a więc i na spalanie i jakośc spalin
Więc może "ten typ tak ma". Mój w pewnych warunkach pogodowych robi chmurę i to czasami nawet na ciepłym silniku, ale zaznaczę jeszcze raz - tylko przy dużej wilgotności i niskiej temp. powietrza.Darcyn pisze:pierwsza zima - jesien
Jeżeli płynu nie ubywa, oleju nie ubywa i pali w miarę normalnie to ja bym się nie ptrzejmował. Ewentualnie można analizę spalin zrobić
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Zgadzam sie z Toba Adamtd ja przed remontem silnika mialem to samo a po remoncie tez
a szukalem co to moze byc, nie wspomne ile sie nadenerwowalem ze uszczelka pod glowica poszla czy cos innego. A okazalo sie ze ten typ tak ma. Jak jest zimno a tymbardziej wilgotno to para leci jak z parowozu mi tez na skrzyzowaniu nie raz glupio sie zrobilo.
Pozdro
Pozdro
-
lukasz83_23
- Nowicjusz