[mk2] 1.3 NZ cos dziwnego się dzieje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
a może to...
wymiana przewodów podciśnieniowych i czyszcenie przepustnicy
podobno niedrogo to wszystko, ale widać poprawę
pozdrawiam
podobno niedrogo to wszystko, ale widać poprawę
pozdrawiam
Czy może mi ktoś pomóc
mam golfa II 1,6 benzyna 1991r na gaźniku (model według dowodu 19E)
ostanio wylądował u mechanika
objawy:
jak jest zimny nierówno pracuje
jak się zagrzeje dostaje obrotów że mało silnik nie wyskoczy
mechanik przejżał wszystko i stwierdził że jest jakiś model produkowany na rybek kanadyjski i jest problem .Podobno jest przy gaźniku jakiś moduł sterujący przepustnicą z podłączonymi czujnikami
po odłączeniu tej elektroniki samochód działa prawidłowo ale jak jest zimny nie można go odpalić
Gość twierdzi że poza elektyką wszystko jest ok ale on nie jest elekrtykiem i niebardzo wie jak się do tego zabrać ja zresztą też o samochodam wiem gdzie się je tankuje i jeszcze parę innych rzeczy ale mechanika zero >
proszę o pomoc jeśli to możliwe
wysypało się na tym dwóch elektyków i jakiś spec od golfów
wymiana gaźnika nic nie dała
mam golfa II 1,6 benzyna 1991r na gaźniku (model według dowodu 19E)
ostanio wylądował u mechanika
objawy:
jak jest zimny nierówno pracuje
jak się zagrzeje dostaje obrotów że mało silnik nie wyskoczy
mechanik przejżał wszystko i stwierdził że jest jakiś model produkowany na rybek kanadyjski i jest problem .Podobno jest przy gaźniku jakiś moduł sterujący przepustnicą z podłączonymi czujnikami
po odłączeniu tej elektroniki samochód działa prawidłowo ale jak jest zimny nie można go odpalić
Gość twierdzi że poza elektyką wszystko jest ok ale on nie jest elekrtykiem i niebardzo wie jak się do tego zabrać ja zresztą też o samochodam wiem gdzie się je tankuje i jeszcze parę innych rzeczy ale mechanika zero >
proszę o pomoc jeśli to możliwe
wysypało się na tym dwóch elektyków i jakiś spec od golfów
wymiana gaźnika nic nie dała
mam już wóz od mechanika wymieniony gaźnik(wraz z elektroniką i siłownikiem) ,sonda ,trzy czujniki parę uszczelek
jest poprawa ale po zdięciu nogi z gazu i wciśnięciu sprzęgła obroty bardzo wolno spadają podejżewam komputer zwłaszcza że przed awarią w tym kanale pod szybą było pełno wody bo zatkał się odpływ
gaźnik 2ee
silnik PN
[ Dodano: 22 Lis 2006 18:32 ]
jeśli możecie to pomóżcie
[ Dodano: 22 Lis 2006 22:35 ]
jescze jedno :
jak się powoli zdejmuje noge z gazu i samochód jest na niskich obrotach to jest ok
PS. kto wie dlaczego dmuchawa działa na 3 a na 1 i 2 nie ?
jest poprawa ale po zdięciu nogi z gazu i wciśnięciu sprzęgła obroty bardzo wolno spadają podejżewam komputer zwłaszcza że przed awarią w tym kanale pod szybą było pełno wody bo zatkał się odpływ
gaźnik 2ee
silnik PN
[ Dodano: 22 Lis 2006 18:32 ]
jeśli możecie to pomóżcie
[ Dodano: 22 Lis 2006 22:35 ]
jescze jedno :
jak się powoli zdejmuje noge z gazu i samochód jest na niskich obrotach to jest ok
PS. kto wie dlaczego dmuchawa działa na 3 a na 1 i 2 nie ?