[mk3] tylna wycieraczka przestala działać

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
stary
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

[mk3] tylna wycieraczka przestala działać

Post autor: stary » czw lis 16, 2006 16:25

witam. ostatnio na trasie wlaczylem wycieraczke tylną 2 razy przetarła a potem przestala działać. przgladalem szukajke ale nie wiem czy wszystkie przyczyny byly opisane.
silniczek od wycieraczki zostal wykrecony i sprawdzony - działa
bezpieczników jeszcze nie sprawdzalem, ktos radzil aby sprawdzic bezp. 11 i 12 ale to dot. mk2 ,czy w mk3 jest tak samo?
dodam ze przelacznik przy kierownicy normalnie sie rusza przednie wycieraczki dzialaja.
aha. i druga sprawa podobna, nie dziala przełacznik do el. lusterek ,silniczki sprawne, jaki jest od tego bezpiecznik. w obu przypadkach nie sprawdzalem jeszcze kabli czy podaja napiecie.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw lis 16, 2006 16:29

stary pisze:w obu przypadkach nie sprawdzalem jeszcze kabli czy podaja napiecie.
od tego należy zacząć
jeżeli jest prąd to szukasz dalej...bezpieczniki...jak nie wiesz który to sprawdzenie wszystkich na pewno nie zaszkodzi. Jak bezpieczniki ok to szukasz dalej...

Awatar użytkownika
stary
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: stary » czw lis 16, 2006 16:44

wiem wiem zabiore sie za to najpierw ale chcialbym odrazu wiedziec na co zwrocic uwage jesli kable i bezp beda ok

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » czw lis 16, 2006 16:52

a dstary, a dziala ci z tylu spryskiwaczi reszta w klapie?

Bo ja mialem taka opcje, ze w tych gumkach co chronia kable przechodzace z samochodu do klapy tylnej sie poprzerywaly kabelki i nic nie dzilalalo, razem z oswietleniem tablicy :) troszke izolacji i jest ok.

Sprawdz to, sciagajac gumki :hmm:

Awatar użytkownika
stary
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: stary » czw lis 16, 2006 17:40

ok poszperam a co do spryskiwacza to inna sprawa bo mam dysze zepsuta i musze ja wymienic a oswietlenie działa

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw lis 16, 2006 17:53

mniszek pisze:a dstary, a dziala ci z tylu spryskiwaczi reszta w klapie?

Bo ja mialem taka opcje, ze w tych gumkach co chronia kable przechodzace z samochodu do klapy tylnej sie poprzerywaly kabelki i nic nie dzilalalo, razem z oswietleniem tablicy :) troszke izolacji i jest ok.

Sprawdz to, sciagajac gumki :hmm:
tylko że nie wszystkie kabelki muszą się przerwać, przecież mógł się przerwać tylko od wycieraczki :bigok:
ale najpierw trzeba sprawdzić czy jest prąd i bezpiecznik, dopiero później grzebanina z kabelkami. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » czw lis 16, 2006 18:21

Qto pisze:tylko że nie wszystkie kabelki muszą się przerwać, przecież mógł się przerwać tylko od wycieraczki
no jasne :bigok:

Awatar użytkownika
stary
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: stary » sob lis 25, 2006 23:22

dzis był czas to sie zabralem za wszystko. przyczyna była bardzo prosta. bezpieczniki byly popalone. wiec wskazówka dla innych. bezpiecznik nr 4 od lewej jest od tylnej wycieraczki a 16 od el. lusterek.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”