Ile taki silnik powinien zuzywac oleju od zmiany do zmiany?
Moj ma przebieg 110.000 km i wydaje mi sie, ze troche za duzo "zlopie"...
Dzieki z gory za konkretne odpowiedzi

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
To żeś doradził kolega ma 110 tys. przebiegu silnik z turbinką a Ty mu radzisz żeby wlał mineral i meczył turbinke ??. Najpierw sprawdz czy nie ma wyciekow a ewentualnie to zmien olej na polsyntetyk chociaz jezeli przebieg prawdziwy to powinienes smigac na syntetyku.dawid018 pisze:a na jakim oleju jezdzisz??jak na syntetyku to wlej mineralny.sprawdż czy nie ma nigdzie wycieków.a jak już to nie pomoże to będzie trzeba w silnik zajrzeć i w turbine.
taka moja diagnoza
nie no na miłość boską zlitujcie się...dawid018 pisze:a na jakim oleju jezdzisz??jak na syntetyku to wlej mineralny.sprawdż czy nie ma nigdzie wycieków.a jak już to nie pomoże to będzie trzeba w silnik zajrzeć i w turbine.
taka moja diagnoza
Tak, to jest pompowtryskiwacz...shreck pisze:Rozumiem, że masz silnik na pompowtryskach, które niestety powodują zwiększone zużycie oleju silnikowego. Znam kilkla takich przypadków z tymi silnikami i wszystkie niestety potwierdzają zjawisko znikania oleju. Często trzeba jeszcze dolewać między wymianami. Taki już urok tej "supertechnologii".
Na zimnym... to chyba normalne...wonski83 pisze:aha jeszcze jedno mi przyszlo do glowy a na jaikim silniku mierzysz stan? na cieplym czy zimnym?
Tak i jeszcze trocin nasyp do silnika, a jak już wtedy nie pomoże to kup se nowe TDIdawid018 pisze:a na jakim oleju jezdzisz??jak na syntetyku to wlej mineralny.sprawdż czy nie ma nigdzie wycieków.a jak już to nie pomoże to będzie trzeba w silnik zajrzeć i w turbine.
taka moja diagnoza
to nie polonez ani fiat żeby trociny sypać.przecież napisałem że nie doczytałem dokladnie o jakie auto chodzi.Razal pisze:Tak i jeszcze trocin nasyp do silnika, a jak już wtedy nie pomoże to kup se nowe TDI![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości