[MK4 1.6] Problem z silnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- 100siwy100
- Nowicjusz
- Kontakt:
[MK4 1.6] Problem z silnikiem
Witam! Mam pytanie odnośnie Golfa IV 1.6 sr (100KM). Silnik nie wkręca sie płynnie na obroty w momęcie raptownego wciskania i puszczania gazu. Zaczyna sie delikatnie dławic. W momecie silnego wcisniecia gazu w czasie jazdy czasami zaczyna przez chwile lekko szrpac. Czy ktoś wie co może być przyczyną??? Dzięki
Ostatnio zmieniony wt lis 14, 2006 23:43 przez 100siwy100, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem ten sam objaw w tym samym silniku tyle ze w audi A3,nie zawsze ale czasami własnie tak się dławił i nie ciągnąl od dołu przy dodaniu gazu tylko go szarpało,przyczyną podobno była zappchana przepustnica(pisze podobno bo sprzedałem A3 z tym objawem i gość który ją kupił dzwonił do mnie kiedyś i mówił że czyścił przepustnicę i potem było OK)
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Można zacząć od przepustnicy, wykręć i popatrz pod światło czy jest do okoła mała szczelinka, jeśli nie to umyj w benzynie ekstrakcyjnej - jak to nie pomoże to podpięcie pod komputer
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
u mnie podpięcie po komputer w tym wypadku nic nie pokazało(w 1 warsztacie boscha nawet chcieli mnie naciągnąc na parę stów twierdzili ze mam padnięty komputer w A3 bo nie można sie z nim połączyć przez żaden komputer który mieli w firmie ani kablem ani bezprzewodowo ale za kilka stówek sa w stanie to naprawić ) a dziwnie bo jak pojechałem do 2 warsztatu połączyło się bez najmniejszego problemu ale błędów nie pokazało żadnych.
Własnie też mam jedno pytanie na temat komputera w IV gniazdo diagnostyczne znajduje sie w tym samym miejscu co w A3(pod climatronikiem)?czy w jakimś innym miejscu?pytam bo widziałem u mnie tez mniej więcej w tym miejscu znaczek jakby pod spodem pod żaślepką było gniazdo?mam rację czy sie mylę?cieżko schodzi ta zaślepka?gdzie ją trzeba podważyć?
Własnie też mam jedno pytanie na temat komputera w IV gniazdo diagnostyczne znajduje sie w tym samym miejscu co w A3(pod climatronikiem)?czy w jakimś innym miejscu?pytam bo widziałem u mnie tez mniej więcej w tym miejscu znaczek jakby pod spodem pod żaślepką było gniazdo?mam rację czy sie mylę?cieżko schodzi ta zaślepka?gdzie ją trzeba podważyć?