[Cordoba ABS] Przebicie na kablach i iskry w kopułce
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Cordoba ABS] Przebicie na kablach i iskry w kopułce
haj mam taki problem autko zaczeło mi pracować na tak jakby na dwa 2-3 gary poruszałem wszystkimi kablami i wtyczkami i zaczą chodzić normalnie jak zajechałem pod dom i znowu to samo nieda sie gwałtownie dodać dazu dławi go no to zaczołem sprawdzać a ze stanołem w ciemnym miejcu patrze a tam iskry w kopułce i na kablach wyjołem kopułke wuczyściłem zaczął normalnie pracować ale w kopołce widać ze się tam iskrzy a kable jak dotkne ręką to widać ze iskra przebija się przez izolacje a najbardzxiej iskrzyło przy świecy na tym izolatorze ciepła na tej osłonie z blachy czy to normalne te iskrzenie w kopłce i na kablach jak przyłoże renke lub dotkne kablem bo silnika lub jakiegoś metalu dodam ze wymieniałem kable[SENTECH] swiece[NGK] i kopułke[BERU] z palcem 3 miesiące temu a na starej kopułce nie isktrzy w środku a na kablach starych też przebija do metalu i do reki ale ato normalnie pracuje dodam ze te objawy występują na gazie na benzynie też ale troszke mniej
Ostatnio zmieniony wt lis 14, 2006 23:24 przez RUMUN29, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Najpewniej kupileś do niczego kable, ale może akurat tylko w tym jednym kablu co najbardziej iskrzy jest coś nie tak. Może mocowanie kabla w nasadce świecy jest złe i dlatego tam iskra ucieka. Obejrzyj, może tylko trzeba docisnąć.
Przerobiłem to samo na kablach Champion. Po trzech miesiącach wszystkie wywaliłem i dalej jeżdżę na 13-letnich kablach orginalnych.
Przerobiłem to samo na kablach Champion. Po trzech miesiącach wszystkie wywaliłem i dalej jeżdżę na 13-letnich kablach orginalnych.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Agamek12
- Gadatliwa bestia

Toż to grosze..... Polskie kable silikonowe Janmor kosztują ponad 120 zł i to jest wg mnie minimalna cena, jaką trzeba zapłacić za dobre kable. Ja takie mam, zrobiłem na nich ponad 30 kkm i dopiero teraz zaczynam czuć, że powoli zbliża się czas ich wymiany...RUMUN29 pisze:no dobra ale co z tą kopułką iskra w środku jak mogła tak szybko paść to przecież beru na starej iskier niewidze a za kable dałem 90zl sentech w intercarsie a ile kosztują porządne firmowe kable
Dawno temu był Golf mk2, potem cośtamcośtam, a teraz:
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Wystarczy jeden uwalony kabel a dyskoteka będzie też na kopułce. Napięcie lata po powierzchni kabli. I napraw to bo cewka może nie wytrzymać.RUMUN29 pisze:no dobra ale co z tą kopułką iskra w środku jak mogła tak szybko paść to przecież beru na starej iskier niewidze a za kable dałem 90zl sentech w intercarsie a ile kosztują porządne firmowe kable
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.