Witam
Mam taki problem do którego odpowiedzi nie znalazłem na forum, chodzi o odpalanie na benzynie. Mam Mk2 1.6 gaźnik p2e2, problem polega z rozruchem samochodu zwłaszcza jak dłużej postoi(2-7dni), muszę długo kręcić nawet ok 10-15 sekund zanim załapie. Nie chodzi tu o temperaturę powietrza, bo gdy jest zimno i silnik jest zimny, a samochód był odpalony powiedzmy 8 godz. wcześniej to nie ma kłopotu, pali od pierwszego razu. Porblem jest po dłuższym postoju, czy może to być wina pompy paliwa, (cofanie się paliwa)??
[mk2] Długo kręci zanim odpali
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
wątpliwe, jeśli wyłączasz silnik to przecież paliwo w gaźniku zostaje i jest go dość do zapalenia. Podejrzewam awarię siłownika pull-down (czarne okrągłe z przodu gaźnika) lub jakieś nieszczelności w przewodach podciśnieniowych do niego lub innychrickim pisze:czy może to być wina pompy paliwa
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- maciek.wroc
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
albo alternator lub rozrusznik bo to samo mam
VW Passat B5 Virus by DanoSoft 119 KM i 287 Nm viewtopic.php?p=3903908#3903908 NOWE FOTY ZAPRASZAM
MalowanieFelg.com
POLECAM
MalowanieFelg.com
POLECAM
Gromi pisze:chyba raczej rozrusznik , mam ten sam problem
no ale co mogloby byc nie tak z tym rozrusznikiem?
jak i co sprawdzic?
mam podobny problem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74082
a rozrusznik mi ostatnio dziwnie rzezi