[MK2 1.3] jaki olej do skrzyni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2 1.3] jaki olej do skrzyni
witam. czy ktos doradzi mi jaki olje moge wlac do skrzyni do mojego golfa. chodzi mi o w miare rozsadna cene. czy moze byc np. elf 75W80 GL5 , czy konmiecznie musi byc GL4 np elf 75W90 i jaka cena mniej wiecej tego wychodzi. pozdr.
Ostatnio zmieniony czw paź 05, 2006 19:46 przez wieczor15, łącznie zmieniany 1 raz.
a po co wlewać olej przez otwór od prędkosciomierza?Tak z ciekawości zapytam czy wlewał ktoś lub uzupełaniał olej w skrzyni biegów przez czujnik cofania,bo tak sie zastanawim czy by nie uzupełnić tamtedy oleju jak nie mam imbusa 17-tki.GENE pisze:Do skrzyni wchodzi faktycznie 2l do wysokości otworu wlewowego, az zacznie wypływać plus jakies 200ml przez otwór od linki prędkościomerza, po wcześniejszym zakręceniu korka wlewowego
- przez czujnik bedzie raczej trudne bo jest z bokuck pisze:a po co wlewać olej przez otwór od prędkosciomierza?- bo jest to najprostsze -poniewaz wlewa sie od gory.
Tak z ciekawości zapytam czy wlewał ktoś lub uzupełaniał olej w skrzyni biegów przez czujnik cofania,bo tak sie zastanawim czy by nie uzupełnić tamtedy oleju jak nie mam imbusa 17-tki.