[mk2] Swap 1.3 na 18 16v KR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[mk2] Swap 1.3 na 18 16v KR
Witam mam pytanie posiadam golfa 2 poj. 1.3 i chciałbym sie dowiedzieć czy jest możliwość zamiany na silnik 1.8 16v Kr i jaka była by cena za wykonanie tego i ile by to czasu zajmowało i co jest mi potrzene do tego oprócz samego silnika ???
robilem cos takiego i powiem ci , ze najlepiej miec drugiego na czesci rozbitego lub cokolwiek bo potrzebnych czesci uzbiera sie duuuuzo wiecej niz wydaje sie to na poczatku zaczynajac od zbiornika paliwa, przewodów paliwowych, kompletny uklad sterowania biegami przynajmniej 1/2 jak nie 3/4 instalacji elektrycznej, lapy silnika, poduszki, chlodnica, osprzet silnika bo jest inny jak w 1.3, ukl. wydechowy i moze nawet plyta bezpiecznikow. jak to juz skompletujesz mozesz brac sie do roboty, reszta wyjdzie w trakcie. jesli chodzi o czas to ja robilem to tydzien oczywiscie nie od rana do nocy, jesli dasz to jakiemus mechanikowi ktory zajmie sie tylko tym to moze szybciej ale mysle ze tydzien to i tak dobry czas pod warunkiem ze niczego grubego nie zabraknie.
mam nadzieje ze sie przeraziles, nie poddawaj sie po tygodniu prac powiesz, ze bylo warto
pozdro
mam nadzieje ze sie przeraziles, nie poddawaj sie po tygodniu prac powiesz, ze bylo warto
pozdro
- chochoł
- Eastside Society
- Kontakt:
proponuje sprzedać 1.3 i kupic KR spokojniej będziesz spał
a jeśli sie upierasz przy swoim to mam taki silnik i wszystkie graty potrzebne do przekładki , za opłatą moge to przełożyć
jeśli zainteresowany to zapraszam na pw podam nr komfona i sie dogadamy
a jeśli sie upierasz przy swoim to mam taki silnik i wszystkie graty potrzebne do przekładki , za opłatą moge to przełożyć
jeśli zainteresowany to zapraszam na pw podam nr komfona i sie dogadamy
Eastside Society
[img]http://www.hostdub.com/albums/4-MOTION/bevisbutt.gif[/img][img]http://www.hostdub.com/albums/zilla_album04/100_200.gif[/img]
[img]http://www.hostdub.com/albums/4-MOTION/bevisbutt.gif[/img][img]http://www.hostdub.com/albums/zilla_album04/100_200.gif[/img]
znajomy ma do sprzedania KR a za 1300zl, koszt przekladki zalezy od tego jaki motor masz w tej chwili.
A co do kupna oryginalnego Kr a to ja mam inne zdanie i uwazam, ze inaczej traktuje sie samochod ktory w pewnym sensie zbudowalismy sami i nie poprzez zrobienie paneli pod glosniki ale wlasnie wszczepienie nowego serca moim zdaniem jest w tym cos co budzi wiekszy szacunek do auta.
powodzenia dla wszystkich "budowniczych"
pozdro
A co do kupna oryginalnego Kr a to ja mam inne zdanie i uwazam, ze inaczej traktuje sie samochod ktory w pewnym sensie zbudowalismy sami i nie poprzez zrobienie paneli pod glosniki ale wlasnie wszczepienie nowego serca moim zdaniem jest w tym cos co budzi wiekszy szacunek do auta.
powodzenia dla wszystkich "budowniczych"
pozdro
-
- Forum Master
- Kontakt:
Tez bede na wiosne swapal KR do 1,3NZ i z tego co narazie sie zorientowalem to lapy pasuja bez przerobek, zbiornik i przewody moga zostac, elektryka tez, polosie sa takie same, wydech tez trzeba miec kompletny z gti bo w NZ kolektor jest z przodu a w reszcie z tylu:(. Mowimy oczywiscie o 1,3 i 1,8 po 89 bo wtedy podobno wypinasz pare wtyczek z NZ wstawiasz KR wpinasz te wtyczki odpalasz i wsio ryba. Zaznaczam ze tak wyczytalem i uslyszalem, ale teraz przyszlo mi na mysl co z kompem zrobic przeciez tez gdzie musi bycrobilem cos takiego i powiem ci , ze najlepiej miec drugiego na czesci rozbitego lub cokolwiek bo potrzebnych czesci uzbiera sie duuuuzo wiecej niz wydaje sie to na poczatku zaczynajac od zbiornika paliwa, przewodów paliwowych, kompletny uklad sterowania biegami przynajmniej 1/2 jak nie 3/4 instalacji elektrycznej, lapy silnika, poduszki, chlodnica, osprzet silnika bo jest inny jak w 1.3, ukl. wydechowy i moze nawet plyta bezpiecznikow. jak to juz skompletujesz mozesz brac sie do roboty, reszta wyjdzie w trakcie. jesli chodzi o czas to ja robilem to tydzien oczywiscie nie od rana do nocy, jesli dasz to jakiemus mechanikowi ktory zajmie sie tylko tym to moze szybciej ale mysle ze tydzien to i tak dobry czas pod warunkiem ze niczego grubego nie zabraknie.
pozdro

Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
-
- Forum Master
- Kontakt: