[MK3 ABF] Przekladnia planetarna w rozruszniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 ABF] Przekladnia planetarna w rozruszniku
Rozsypała się przekładnia planetarna w rozruszniku. W Etosie występuje jako osobna część. Jaki może być koszt wymiany tego? To jest całość z wałkiem czy może da rade jakoś samą plastikową zębatą bieżnie wymienić (właśnie ona popękała)? Może lepiej cały rozrusznik używany?
- Borys
- V.I.P.

- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: [MK3 ABF] Przekladnia planetarna w rozruszniku
mam ten sam problem, ale z tego co sie orientoweałem mozna kupic cos takiego oddzielnie, sam plastik jutro (poniedziałek) bede wiedziałBigBlack pisze:Rozsypała się przekładnia planetarna w rozruszniku. W Etosie występuje jako osobna część. Jaki może być koszt wymiany tego? To jest całość z wałkiem czy może da rade jakoś samą plastikową zębatą bieżnie wymienić (właśnie ona popękała)? Może lepiej cały rozrusznik używany?
www.vrservice.pl
- Borys
- V.I.P.

- Auto: VR6T
- Kontakt:
ano wlasnie, u mnie od 10 żł powiedzieli ale nie miałem nr stojana wiec nie wiem ile dokładnie, ja jutro walczeBigBlack pisze:To jak tylko będziesz wiedział to podziel się informacją. Ja również z rana łapię za telefon i się będę orientował w temacie bo mam cichą nadzieję, że tylko jutro na zakład będę zmuszony jechać autobusem :/
Edit:
Nabyte. Koszt 15pln. Dziś się będę z tym męczył.
www.vrservice.pl
Już po. Najwięcej "*urew" poszło przy przykręcaniu samego rozrusznika do silnika i układaniu kabelków ale się udało. Niestety wymiana nie wyeliminowała problemu. Po rozebraniu na części i "obczajeniu" jak to działa, niebadzo wiem dlaczego dzieje się tak jakby wypadał bendyks. Silnik niby kręci, a jego obrót powoduje wypchnięcie główki do koła zamachowego, a nie za każdym razem jakby "dochodzi" do koła i "wyje". Co to może jeszcze być? Automat załączający styki?