[all vw] Przy jakiej gruboscie klockow trzeba je wymienic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[all vw] Przy jakiej gruboscie klockow trzeba je wymienic?
Jaka jest minimalna grubosc klockow (chodzi mi o grubosc tej warstwy ktora hamuje) ? Moje maja ok 7mm i nie wiem czy juz je wymieniac. Jeden ma pekniecie w srodku. Mozna z tym jezdzic?
prosze dopisywać przedrostki, bo w przeciwnym razie tematy będą usuwane.
prosze dopisywać przedrostki, bo w przeciwnym razie tematy będą usuwane.
Ostatnio zmieniony czw sie 24, 2006 09:30 przez Piotro, łącznie zmieniany 1 raz.
mi sie jeszcze nie zdazylo zeby wyciaraly sie jeden bardziej drugi mniej,zawsze rowno sie konczyly prawa i lewa strona,tyle ze wewnetrzne mniej niz zewnetrzne,ale prawe i lewe kolo odrazu,ja tam jezrze az sie nie wytra do konca,kontroluje je co jakis czas,chybaz e juz blache uslysze to odrazu wymiana,w garazu zawsze ma komplet klockow,nowki a ja =k nie nowki to jakeis takie awaryjne:D:D,wie cie jak to ejst,a wymiana klockow to przeciez chwilka moment :D:D
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
Hehe, ja tez wewnętrzne klocki dotarlem do grubosci 1 mm. Dzieci, nie robcie tego same w domu! To niebezpieczne!
Jak hamowalem, to caly samochod sie trzasl.... Jeszcze troche i tarl bym stala o stal!
Stwierdzam oficjalnie: to byla czysta glupota tak je dobijac. Jedyne co mnie usprawiedliwia, to brak czasu. Jestem ciagle w ruchu, a samochod to moje wazne narzedzie pracy.
Teraz wymienilem na jakies niemieckie. Kupilem za 70 zl komplet.
A tak przy okazji: grubosc tarczy (po splanowaniu nierownosci) 9 mm, to wg Was akceptowalne??? Bo jezdze tak juz od miesiaca i jest super. Hamulce brzytwy. Wiem, ze podaja dla mojego golfika 10 do 12 mm, ale wg mnie to przesadzone dane.
Jak hamowalem, to caly samochod sie trzasl.... Jeszcze troche i tarl bym stala o stal!
Stwierdzam oficjalnie: to byla czysta glupota tak je dobijac. Jedyne co mnie usprawiedliwia, to brak czasu. Jestem ciagle w ruchu, a samochod to moje wazne narzedzie pracy.
Teraz wymienilem na jakies niemieckie. Kupilem za 70 zl komplet.
A tak przy okazji: grubosc tarczy (po splanowaniu nierownosci) 9 mm, to wg Was akceptowalne??? Bo jezdze tak juz od miesiaca i jest super. Hamulce brzytwy. Wiem, ze podaja dla mojego golfika 10 do 12 mm, ale wg mnie to przesadzone dane.
no wlasnie tez mam pytanie odnosnie tarcz.
chcialbym sciagnac po 1mm z kazdej strony z tylnich tarcz (chwilowy brak kasy na nowe) gdyz 1/3 na srednicy jest ciut pordzewiala po niemieckich wlascicielach? czy te 8mm jak podaje tabelka to ostateczne minimum?
chcialbym sciagnac po 1mm z kazdej strony z tylnich tarcz (chwilowy brak kasy na nowe) gdyz 1/3 na srednicy jest ciut pordzewiala po niemieckich wlascicielach? czy te 8mm jak podaje tabelka to ostateczne minimum?
._\______
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...