[instalacja]Czy wzmacniacz antenowy może spalić wyjścia RCA?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
janek822
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[instalacja]Czy wzmacniacz antenowy może spalić wyjścia RCA?

Post autor: janek822 » pn lis 13, 2006 01:24

Pisałem o tym ale nie było odp. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... e+buczenie
Coś sie stało z wyjściami RCA, i mam pytanie czy taki wzmacniacz może coś uszkodzić? Podlączone było tak jak w opisie, wtyczka antenowa do niego a kabelek to 12v, i nagle coś zaczęło buczeć w głośnikach, ale tylko tych co sa podłączone pod wzmak. Po podłączeniu drugiego radia wszytko było OK, tzn że wzmak jest dobry.Może metalowa obudowa tego wzmac antenowego zetknęła sie z jakimś kablem i coś poszło. Co jeszcze można zrobić? :crazy:

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » pn lis 13, 2006 10:56

Nikt Ci nie odpowiedział na poprzedni temat, bo nie podałeś, ani modelu radia, ani modelu wzmaka.
Poza tym masz zamontowane głośniki z tyłu, rawdopodobnie w półce, a to również moze zniechęcić wielu do pisania odpowiedzi.

Poza tym wzmacniacz antenowy nie może uszkodzić Ci RCA, bo co ma piernik do wiatraka.

Awatar użytkownika
janek822
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: janek822 » sob lis 18, 2006 06:11

Poza tym wzmacniacz antenowy nie może uszkodzić Ci RCA, bo co ma piernik do wiatraka.[/quote]

Wiem i też sie dziwie. A jak pisałem wcześniej to nie jest moje radio i instalacja, tylko kuzyna. A poprawka moja= radio pioneer 6800 a wzmak to jakis niemiecki sound coś tam 4x50W. A że on ma głośniki z tyłu to chyba nie przeszkadza żeby rozwiążać problem nie z nimi związany tylko z instalacją.
Po trzecim serwisie powiedzieli że spalone rca, ale wiary za bardzo im nie daje.

ditomek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: ditomek » pn lis 20, 2006 15:21

byc moze wine ponosi uszkodzony wzmak "sound coś tam 4x50W".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”