czesc mam pytanko.
jak wlaczam swiatla, lub nawiew albo nawet wciskam hamulec silnik dziwnie sie zchowuje zaczyna warczec tak jakby prad gdzies wcinalo prosze o pomoc.
[MK3 TDI] Dziwna praca silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 TDI] Dziwna praca silnika
Ostatnio zmieniony pn lis 13, 2006 17:01 przez adam29, łącznie zmieniany 1 raz.
adam
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Miałem dokładnie TO SAMO
Włącz światła i dmuchawe - niech ktoś złapie ręką za śrubę imbusową w napinaczu paska wielorowkowego i zobaczysz - powinno przestać drgać (przynajmniej zmniejszy się natęrzenie) - jak tak jest to czym prędziej polecam wymianę - koszt samoego napinacza od 150 do 250 zł - polecam zapytać o napinacz w ASO Ford - były modele TDI w fordach i tam jesyt ten sam napinacz, a z tego co wiem to jest DUŻO tańszy niż VW
POZDROooo
Włącz światła i dmuchawe - niech ktoś złapie ręką za śrubę imbusową w napinaczu paska wielorowkowego i zobaczysz - powinno przestać drgać (przynajmniej zmniejszy się natęrzenie) - jak tak jest to czym prędziej polecam wymianę - koszt samoego napinacza od 150 do 250 zł - polecam zapytać o napinacz w ASO Ford - były modele TDI w fordach i tam jesyt ten sam napinacz, a z tego co wiem to jest DUŻO tańszy niż VW
POZDROooo
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zmniejszy się natężenie hałasu a wzrośnie natężenie prąduRazal pisze:przynajmniej zmniejszy się natęrzenie)
hałas się będzie zwiększał i poluźniał pasek... i bum zsunie sięGobo90 pisze:U mnie tez coś takiego się dzieje czy jak tego nie wymienię to coś się może stać ??
pzdr
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].