[MK4 TDI] Zapalanie - dziwne dzwieki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4 TDI] Zapalanie - dziwne dzwieki
witam.. posiadam Golfa IV 1.9 TDI 115km i mam patkie pytanie... gdy rano przekrecam kluczyk w stacyjce chcac nagrzac swiece to jesta taki dziwny dzwiek jakby sie woda tam przelewala pod maska... wtedy cofam kluczyk robie to samo i tak za 4 razem juz nic nie slychac... mam pytanko czy to jest normalne? czy moze cos jest nie tak?? wielkie dzieki...wielkie dzieki za pomoc... pozdro
Ostatnio zmieniony pn lis 13, 2006 16:49 przez BZYCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
moze to poprostu przekaznik od swiec brzeczy kiedy swiece sie grzeja. Kumpel tak mial u siebie i nie przeszkadzalo w eksploatacji swiece grzaly dobrze a auto palilo od strzala. za 4 razem swiece sa juz penwi nagrzaneBZYCZEK pisze:witam.. posiadam Golfa IV 1.9 TDI 115km i mam patkie pytanie... gdy rano przekrecam kluczyk w stacyjce chcac nagrzac swiece to jesta taki dziwny dzwiek jakby sie woda tam przelewala pod maska... wtedy cofam kluczyk robie to samo i tak za 4 razem juz nic nie slychac... mam pytanko czy to jest normalne? czy moze cos jest nie tak?? wielkie dzieki...wielkie dzieki za pomoc... pozdro

"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"
there´s no need to explain"
- jaceksuper
- Nowicjusz
- Kontakt:
Hej BZYCZEK.
Ja mam polo 1,4tdi 2001 i jak przekręcam kluczyk to słychać jakby jakaś woda sie rozbryzgiwała. Nie wiem czy to to samo co u ciebie, ale opis podobny. Nie zdarza się zawsze ale raz na dwa przekręcenia. Wyczaiłem, że to dochodzi z tyłu auta, coś jakaś poompka może, moze od centralnego. Musze sprawdzic dokładnie.
pozdro.
Ja mam polo 1,4tdi 2001 i jak przekręcam kluczyk to słychać jakby jakaś woda sie rozbryzgiwała. Nie wiem czy to to samo co u ciebie, ale opis podobny. Nie zdarza się zawsze ale raz na dwa przekręcenia. Wyczaiłem, że to dochodzi z tyłu auta, coś jakaś poompka może, moze od centralnego. Musze sprawdzic dokładnie.
pozdro.