[MK4 TDI] Zapalanie - dziwne dzwieki

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

BZYCZEK

[MK4 TDI] Zapalanie - dziwne dzwieki

Post autor: BZYCZEK » ndz lis 12, 2006 16:30

witam.. posiadam Golfa IV 1.9 TDI 115km i mam patkie pytanie... gdy rano przekrecam kluczyk w stacyjce chcac nagrzac swiece to jesta taki dziwny dzwiek jakby sie woda tam przelewala pod maska... wtedy cofam kluczyk robie to samo i tak za 4 razem juz nic nie slychac... mam pytanko czy to jest normalne? czy moze cos jest nie tak?? wielkie dzieki...wielkie dzieki za pomoc... pozdro
Ostatnio zmieniony pn lis 13, 2006 16:49 przez BZYCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Macienty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Macienty » ndz lis 12, 2006 17:47

BZYCZEK pisze:witam.. posiadam Golfa IV 1.9 TDI 115km i mam patkie pytanie... gdy rano przekrecam kluczyk w stacyjce chcac nagrzac swiece to jesta taki dziwny dzwiek jakby sie woda tam przelewala pod maska... wtedy cofam kluczyk robie to samo i tak za 4 razem juz nic nie slychac... mam pytanko czy to jest normalne? czy moze cos jest nie tak?? wielkie dzieki...wielkie dzieki za pomoc... pozdro
moze to poprostu przekaznik od swiec brzeczy kiedy swiece sie grzeja. Kumpel tak mial u siebie i nie przeszkadzalo w eksploatacji swiece grzaly dobrze a auto palilo od strzala. za 4 razem swiece sa juz penwi nagrzane :)

"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"

BZYCZEK

Post autor: BZYCZEK » pn lis 13, 2006 10:11

ale czy przekaznik od swiec wydaje taki dzwiej jakby tam woda sie przelewala?? i mma jeszcze jedno pytanko czy silnik moze pracowac glosniej i nierowno przez to ze nie wymienilaem jeszcze paska rozrzadu?wielkie dzieki za pomoc...

Awatar użytkownika
jaceksuper
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: jaceksuper » pn lis 13, 2006 19:35

Hej BZYCZEK.
Ja mam polo 1,4tdi 2001 i jak przekręcam kluczyk to słychać jakby jakaś woda sie rozbryzgiwała. Nie wiem czy to to samo co u ciebie, ale opis podobny. Nie zdarza się zawsze ale raz na dwa przekręcenia. Wyczaiłem, że to dochodzi z tyłu auta, coś jakaś poompka może, moze od centralnego. Musze sprawdzic dokładnie.
pozdro.

Awatar użytkownika
Macienty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Macienty » wt lis 14, 2006 00:57

chyba ze jak masz na PD to w takim raze pompa paliwowa :)

"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"

Awatar użytkownika
Nody
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Nody » śr lis 15, 2006 22:31

Witam

Miałem to samo u siebie w audi B4 1,9 tdi z silnikiem 1Z. Ten odgłos dochodził z filtra węglowego umieszczonego po prawej stronie w bagazniku.

Robert

BZYCZEK

Post autor: BZYCZEK » pt lis 17, 2006 09:15

ale moze powiedziecie mi czy to jest cos powaznego i lepiej jechac z tym do mechanika , czy nie koniecznie bo to nie jest az tak powazna sprawa?? wielkie dzieki pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”