[wzmacniacz] jak sie podłącza wzmacniacz ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[wzmacniacz] jak sie podłącza wzmacniacz ?
witam jestem tu nowy ale wiem ze napewno to juz było , ale to czego szukam nie moge znalesc na FAQ, prosze o konkretna odp. , mianowicie mam wzamacniacz i nie wiem jak go podlączyć, próbowałem juz ale nie działa (dodam ze jestem laikiem w tych sprawach) wiec postanowiem zapytać : zasilnie załączyłem głosniki tez , teraz do radia, mam kable typu chinch czy to wystarczy podłączyc pod radio i powino byc ok czy jeszce cos???
Ostatnio zmieniony sob lis 11, 2006 23:32 przez przemox, łącznie zmieniany 1 raz.
witam A nie wiecie jaki kolor bedzie miał kabel przy Pionku deh-4700MP ?? Na tym sterującym ma byc jakieś napiecie czy jak?? Mozecie mi powiedzieć jak podłączyc takie coś? Zanjomy chce to u siebie i tak sie zastanawiałem jak to podłączyć Nie wiem do czego służy pokrętło L.P.F. Przełącznik BASS - FULL A w HIGH INPUT?? Sory ale jestem laikiem w tych sprawach Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Piotrek
- kaczor4011
- Forumowy spamer :)
lpf to filtr dolnoprzepustowy (do basu)
high input pod to podlaczasz sygnal bezposrednio z glosnikow (rozwiazanie gdy nie ma wyjsc rca w radiu)
co do tego kabelka ja mialem niebieski (lg lac m6500r) wez probowke i przy wlaczonym radiu sprawdz na ktorym kablu masz + jak znajdziesz to wylacz radio i zobacz czy wylcza prad na tym kablu jak tak to ten kabel (ja mam na radiu naklejke na ktorej wszystkie kable sa opisane ) albo poszukaj w instrukcji kabel powinien nazywac sie remote on (u mnie tak jest) lub antena (od sterowania el antena - tez mozesz podlaczyc)
high input pod to podlaczasz sygnal bezposrednio z glosnikow (rozwiazanie gdy nie ma wyjsc rca w radiu)
co do tego kabelka ja mialem niebieski (lg lac m6500r) wez probowke i przy wlaczonym radiu sprawdz na ktorym kablu masz + jak znajdziesz to wylacz radio i zobacz czy wylcza prad na tym kablu jak tak to ten kabel (ja mam na radiu naklejke na ktorej wszystkie kable sa opisane ) albo poszukaj w instrukcji kabel powinien nazywac sie remote on (u mnie tak jest) lub antena (od sterowania el antena - tez mozesz podlaczyc)
- kaczor4011
no nie wiem......scuzzy pisze:Ja osobiście podłączyłem u siebie sterowanie we wzmacniaczu do postojówki tylnej:] nigdy nie zapomnę o wyłączeniu wzmacniacza co w konsekwencji przyniesie rozławodanie akumulatora:P
w mk2 jest takie cos ze jak sie zostawi wlaczony kierunkowskaz i wylaczy zaplon to swieca postojowki po danej stronie nie wiem jak jest w mk4 ale mysle ze tak samo
zapomnisz i po aku..........
- kaczor4011