Gdzie jest czujnik temperatury w Polo ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Marynarz

Gdzie jest czujnik temperatury w Polo ?

Post autor: Marynarz » śr mar 02, 2005 14:45

Witam
Wiem, że Polo to nie Golf :-) , ale na listach od Polo nikt nie odpowiada.
Czy ktoś wie, gdzie jest czujnik temperatury podający sygnał na wtrysk ? Moje Polo to : 92r. 1.3 benzyna, wtrysk jednopunktowy Bosh
Znalazłem czujnik mierzący temperaturę cieczy chłodzącej (umieszczony jest przy termostacie, obok czujnika podającego temperaturę na deskę rozdzielczą) i jest nawet niebieski :-) , ale - czy to ten i czy jest jedyny ???
dzięki
Ostatnio zmieniony pn lut 04, 2008 21:14 przez Marynarz, łącznie zmieniany 1 raz.

rapik
Nowicjusz
Nowicjusz

[POLO 6N2] Wariujacy wskaznik temperatury

Post autor: rapik » ndz lut 03, 2008 23:30

Odkopuje temat, gdyz mam ten sam problem. Temperatura po odpaleniu powoli rosnie, po czym w trakcie jazdy spada do zera. Oczywiscie z silnikiem nic sie nie dzieje, ale wskaznik wariuje. W katalogu odnalazlem ze czujnik temperatury do Polo z 2000r powinien byc koloru zielonego z 4-terema wyprowadzeniami. Zakupilem takowy w sklepie internetowym i na weekend przymierzylem sie do wymiany. Wpierw dosc dlugo lokalizowalem jego polozenie pod maska (gdyz nigdzie nie pasowalo umieszczenie kupionego w miare duzego czujnika). W koncu znalazlem cos dosc podobnego umieszczonego przy jedym z wezykow od chlodzenia. ALE! Byl czarny, mial zupelnie inny numer katalogowy i posiadal 2 wtyki. Nie mam pojecia czy to w jest to co powinieniem znalezc, zy tez czujnik temperatury jest gdzies dobrze ukryty.
Jesli ktos z forumowiczow spotkal sie z podobnym problemem, prosze o pomoc.
Wiem ze polowki maja tak przypadlosc, ze te czujniki wariuja. Moge oczywiscie jechac do serwisu, ale juz nie jedna rzecz zrobilem sam przy aucie, wiec i wymiana czujnika wole zajac sie sam.
Wizyty pewnie nie unikne, gdyz ostatnio po tych deszczowych dniach, zapala mi sie czasami na dosc dlugo lampka ABS, mimo iz sam system dziala.
Ostatnio zmieniony ndz lut 03, 2008 23:32 przez rapik, łącznie zmieniany 1 raz.

VW Golf MK5 2,0 TDI BKD 140KM 2007r.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”