[MK2] dziwne odgłosy z podwozia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] dziwne odgłosy z podwozia
Witam
Od zmiany opon bo chyba wczesniej tego nei było albo nie zwrociłem uwagi podczas jazdy słychać taki dziwny dziwęk ( takie huczenie) trudno to okreslic nie jest to napewno stukot żaden ani uderzanie tylko ciągły dzwięk . Co to może być ?? Może ktoś miał coś podobnego pozdrawiam
Od zmiany opon bo chyba wczesniej tego nei było albo nie zwrociłem uwagi podczas jazdy słychać taki dziwny dziwęk ( takie huczenie) trudno to okreslic nie jest to napewno stukot żaden ani uderzanie tylko ciągły dzwięk . Co to może być ?? Może ktoś miał coś podobnego pozdrawiam
Ja zmieniłem z letnich 185/60 na zimowe 175/70 czyli wezsze wiec niewiem co to może byćluckash pisze:U mnie założyliśmy koła węższe bo sie lżej toczą na przykładowo przednią oś a później na tylnią i okazało sie że tylko tylne buczały łożyska. a na węższych oponach nie dudniały wogóle.obywatel pisze:Możliwe a można to jakoś sprawdzić żeby nie wymieniać niepotrzebnie ??
Całkiem mozliwe ale to chyba troche zagłośno jak na opone:) no poobserwuje to zjawisko jeszczeSmaczny pisze:obywatel, jak nie są to łożyska to może sama opona głośniej się toczy, zimowa ma takie właściwości
[ Dodano: 10 Lis 2006 10:02 ]
I co po wymianie łożysk przstało buczeć???tomcio666 pisze:Ja zmieniłem na zimowe 155 i też huczą
Dokładnie tak jest. Opony zimowe są wykonane z miękiej gumy dlatego jeżeli nie ma śniegu i jedziesz po asfalie jest huczenie mniejsze lub większe zależy to od jakości i producenta opon.Smaczny pisze:obywatel, jak nie są to łożyska to może sama opona głośniej się toczy, zimowa ma takie właściwości
Ja na przeodzie mam założone nalewki (nie plecam) te to dopiero grają
Ale jak spadnie śnieg to jest miła cisza.
Więc na 99% jestem przekonany, że to opony (bez większego znaczenia jest rozmiar, tylko rodzaj gumy).
Dzieki w takim razie poobserwuje co sie dzieje gdy bedzie sniegkristo pisze:Dokładnie tak jest. Opony zimowe są wykonane z miękiej gumy dlatego jeżeli nie ma śniegu i jedziesz po asfalie jest huczenie mniejsze lub większe zależy to od jakości i producenta opon.Smaczny pisze:obywatel, jak nie są to łożyska to może sama opona głośniej się toczy, zimowa ma takie właściwości
Ja na przeodzie mam założone nalewki (nie plecam) te to dopiero grają
Ale jak spadnie śnieg to jest miła cisza.
Więc na 99% jestem przekonany, że to opony (bez większego znaczenia jest rozmiar, tylko rodzaj gumy).
jakby byly to lozyska to buczenie byloby w jakims zakresie predkosci - u mnie to bylo miedzy 65 a 100 km/h; moze Ci jeszcze huczyć bo Ci zbierzność lub pochylenie polecialo.. jak puscisz kierownice to sciaga samochod??? jak tak to jedz na zbieżność do mechanika. Wymiana łożysk szczególnie z przodu to duży koszt ok 350pln:/ możliwe jest ze to dlatego ze zimowki, maja inny bieznik przez co ped powietrza inaczej sie uklada i jest glosniej
just do it:)
moje cudo http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=971572&sid=850f22cf6962c38706d83579013f4a00#971572
moje cudo http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=971572&sid=850f22cf6962c38706d83579013f4a00#971572