[mk2] problem z lakierem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Widzialem gdzies w sklepie taka specjalna okragla nakladke do szlifowania szyby.VOOLF pisze:Ok wielkie dzięki.
A czy wiecie jak można wypolerować przednią szybę, mam na niej drobne rysy. Strasznie mi przeszkadzają jak jadę w nocy i inne światła z przeciwka mi świecą.
Z dziura w srodku. Nakladana na polerke zapewne.
Byl to chyba plastik, a wygladalo to tak jakby poplatana siatka z grubych plastikowych nici.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek
bomberxl, wkradł się mały błąd, przepraszam....VOOLF, Nie można polerować szyb przednich ponieważ tworzy się wtedy parabola i załamania światła, co w skrucie można określić jako wielkie okulary po spolerowaniu może szyba po prostu oszukiwać co do oceny odległości.....
Pora zmieniać swój swiat, więc zaczne od Golfika...
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A oto wynik z wyszukiwarki a nie gdybarki:
Polerowanie szyby (w ogóle szkła) można przeprowadzić za pomocą trójtlenku żelaza czyli tzw. różu polerskiego który jest szeroko stosowany podczas polerowania soczewek.
Z innego forum: Szyby można polerować i to z bardzo dobrym efektem. Mi polerowali w HANESCO szybę do AUDI B4 koszt 60zł.
Ale tez trafilo sie cos takiego: że polerowanie szyby przedniej jest niewskazane, bo się robią soczewkowate i zniekształcają obraz
Polerowanie szyby (w ogóle szkła) można przeprowadzić za pomocą trójtlenku żelaza czyli tzw. różu polerskiego który jest szeroko stosowany podczas polerowania soczewek.
Z innego forum: Szyby można polerować i to z bardzo dobrym efektem. Mi polerowali w HANESCO szybę do AUDI B4 koszt 60zł.
Ale tez trafilo sie cos takiego: że polerowanie szyby przedniej jest niewskazane, bo się robią soczewkowate i zniekształcają obraz
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek