[AFN] Kiedy powinna zalaczyc sie turbina?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[AFN] Kiedy powinna zalaczyc sie turbina?
WITNAM
MAM PROBLEM MOIM ZDANIE Z ZA PÓŹNYM ZAŁĄCZANIEM SIE TURBINY W SILNIKU AFN
TERAZ WYDAJE MI SIE ZE PRZY 2TYS OBROTOW ZACZYNA AUTO CIAGNAC I TURBINA ZACZYNA DAWAC MU MOC WCZESNIE TZN. JAK BYLO CIEPLO ZNACZNIE WCZESNIEJ AUTKO RWAŁO ASFALT.
CZY DOBRZE MYSLE ZE JEST TO SPOWODOWANE SPADKIEM TEMPERATURY CZY TEZ MOZE ZMIENILEM POPROSTU PALIWO BO TAK TEZ MOGLO BYC BO OD NIEDAWNA LEJE ORLENOWSKA VERWE . CZY TEZ MOZE TO BYC WINA Z JAKIMS FILTREM BO JUZ NIE WYMIENIALEM PRZEZ 15 TYSIECY FILTRA POWIETRZA I PALIWA
CZY MOZE MAM INNY PROBLEM ??? BARDZO PROSZE O OPINIE, PORADY I POMOC POZDRAWIAM PIOTREK
Nie pisz z capslockiem !!!
MAM PROBLEM MOIM ZDANIE Z ZA PÓŹNYM ZAŁĄCZANIEM SIE TURBINY W SILNIKU AFN
TERAZ WYDAJE MI SIE ZE PRZY 2TYS OBROTOW ZACZYNA AUTO CIAGNAC I TURBINA ZACZYNA DAWAC MU MOC WCZESNIE TZN. JAK BYLO CIEPLO ZNACZNIE WCZESNIEJ AUTKO RWAŁO ASFALT.
CZY DOBRZE MYSLE ZE JEST TO SPOWODOWANE SPADKIEM TEMPERATURY CZY TEZ MOZE ZMIENILEM POPROSTU PALIWO BO TAK TEZ MOGLO BYC BO OD NIEDAWNA LEJE ORLENOWSKA VERWE . CZY TEZ MOZE TO BYC WINA Z JAKIMS FILTREM BO JUZ NIE WYMIENIALEM PRZEZ 15 TYSIECY FILTRA POWIETRZA I PALIWA
CZY MOZE MAM INNY PROBLEM ??? BARDZO PROSZE O OPINIE, PORADY I POMOC POZDRAWIAM PIOTREK
Nie pisz z capslockiem !!!
Ostatnio zmieniony czw lis 09, 2006 15:11 przez pab24, łącznie zmieniany 1 raz.
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
Napewno wymień filtr powietrza to podstawa najlepiej wymieniać go razem z wymiana oleju.
A co do filtra paliwa to wymieniam go zawsze przed zimą , wszyscy wiemy jakie paliwa mamy na naszych stacjach.
Może łopatki w turbawce Ci sie zablokowały , znajdziesz wszystko w szukajce.
Mi sie wydaję że auto lepiej ciagnie gdy jest własnie zimno , jest to spowodowane wieksza ilością tlenu czy cos takiego.pab24 pisze:JEST TO SPOWODOWANE SPADKIEM TEMPERATURY
A co do filtra paliwa to wymieniam go zawsze przed zimą , wszyscy wiemy jakie paliwa mamy na naszych stacjach.
Może łopatki w turbawce Ci sie zablokowały , znajdziesz wszystko w szukajce.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
4. Albo przeplywka siada i z dolu dawke ogranicza na tyle ze turbo pozniej wstaje...
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Na koncu brakuje "1" - 1537521.pab24 pisze:no chcial bym sie z nim zlapac ale mam jego tylko gg 153752
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!