[MK3] Zawieszenie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Pistaszjo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[MK3] Zawieszenie

Post autor: Pistaszjo » śr lis 08, 2006 16:32

CZy gwintowane zawieszenie pasuje od golfa mk2 do golfa mk3..I czy kzawieszenie rozni sie w glofie mk3 z 92 roku od zawieszenia np w golfiemk3 z 95 roku..czy amortyzatory sa takiej samej dlugosci gdyz mam problem z zawieszeniem.Kupilem gwintowane ale nie moge go wyregulowac..znaczy tyl siedzi mi na maxa mimo ze sroby skrecone sa prawie do konca a sprezyny scisniete.Jest taki twardy ze szok.A wyzej juz nie chce isc.I nie wiem czy jest to zawieszenie od nowszego modelu MK3 gdyz moj to 92 rok.Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony czw lis 09, 2006 01:36 przez Pistaszjo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Smaczny
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Smaczny » śr lis 08, 2006 16:40

Od Golfa II pasuje do III do 94r.

Daj jakieś zdjęcia tego zawieszenia. Podaj firmę i model.

FORD
Fix Or Repair Daily

Awatar użytkownika
Pistaszjo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Pistaszjo » śr lis 08, 2006 18:08

GT Cupline. Zakres obnizenia -30 do -85mm.Ja mam golfa z 92 roku.Ten model jest chyba do mlodszych.czy to moze byc przyczyna?czy golfy nie zaleznie od rocznika maja take same zawieszenie?Dlugosci amortyzatorow?Bo nie wiem czy mam oddac czy popelnilem jakis blad przy wymianie

Awatar użytkownika
micab
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: micab » śr lis 08, 2006 20:18

długości są takie same, różni się tylko górne mocowanie w przednich kolumnach, ale to ma znaczenie praktycznie tylko przy zawieszeniach normalnych, gwint to inna sprawa....

tzn tylny, dolny talerzyk ustawiłeś na sam dół czy na samą górę ?

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,

Awatar użytkownika
Pistaszjo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Pistaszjo » śr lis 08, 2006 20:48

Dolny talezyk?Chodzi Ci o nakretke co reguluje wysokosc sprezyny?Mam ja wkrecona prawie na sama gore.Tak ze sprezyny sa scisniete i jest twardy na maxa.Mam felgi 16"opony profil 45 i pol jej wlazi w nadkole.Efekt jest taki jakbym z tylu jechal na taczce.Zero ugiecia.Znow przod jest spuszczony do oporu a kola nawet sie nie chowaja w nadkola.NIe znam sie na tym wiec prosze o pomoc:)

[ Dodano: 08 Lis 2006 19:50 ]
Aaaa..i jeszcze jedno..im jest auto nizsze na gwintowanym zawieszeniu tym jest twardsze..TAk?

Awatar użytkownika
micab
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: micab » śr lis 08, 2006 21:26

to dziwne, że nakrętka na samej górze a auto stoi tak nisko....może masz tył od mk1 ? wtedy cały amor jest krótszy niż w mk3....
ogólnie twardo będzie, to normalne, GT CUPLINE to nie jest miękka firma...
czy będzie niżej czy wyżej to nie będzie raczej dużej różnicy w twardości...

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”