Dzisiaj z nudów chodziłem sobie w koło samochodu i lekko kopałem w koła w tylnym prawym wyczułem malutki luz, myślałem ze może felga nie dokręcona bo zmieniałem 3 dni wczesniej na zimówki ale po dokręceniu felgi nic sie nie zmieniło luz malutki jest prawie nie wyczuwalny ale jest, czuć to też jak się rękami na boki porusza kołem .Nie ma tego jak zaciągne ręczny. Czy to łożysko czy coś innego? Ile ewentualna wymiana kosztuje takiego łożyska ?
Zapomniałbym dodać że jak stane za samochodem to mam wrażenie że to koło jest lekko wysunięte na zewnątrz dołem, nie wiem czy to już czasem nie przewrażliwienie moje na to koło.
[MK3] Mały luz w kole
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- malpastaryrower
- Mały gagatek
- Kontakt:
to napewno wtedy zacznie szumieć, a to dletego ze łozyeko jest już "wypracowane" w tym ułozeniu jakie jest teraz, jeżeli je dokręcisz to zmienisz połozenie wianka z wałeczkami wzgledem bieżni i zacznie hałasować, albo zostaw tak jak jest albo odrazu wymień łozyskomarrcin pisze:jutro dokręce to łożysko
...