[MK4] Prośba o pomoc w lokalizacji uszkodzenia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ESI
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK4] Prośba o pomoc w lokalizacji uszkodzenia

Post autor: ESI » wt lis 07, 2006 13:46

nie działa mi oświelenie bagażnika i alarm na tylną klapę, gdzie znajduje się ten wyłącznik , jak go szukać i naprawić?!?!?
Ostatnio zmieniony wt lis 07, 2006 17:45 przez ESI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt lis 07, 2006 14:03

Na 100% uszkodzony mikrowłącznik w zamku. Niestety trzeba wymienić cały zamek żeby pozbyć się usterki. Pozdrawiam.
Czasem zdarza się że płyn od spryskiwacza zaleje zamek, wtedy wysuszenie zamka może pomóc.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » wt lis 07, 2006 14:38

A drugie 100% że wypadła wtyczka z zamka , jak w pierwszym i drugim przypadku musisz rozebrać plastiki na klapie

Awatar użytkownika
malpastaryrower
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: malpastaryrower » wt lis 07, 2006 20:04

co wy tak z tymi wymianami zamków w dzwiach i klapach wystarczy sie dostać do tego mikrowłącznika wziąć go do domu gdzieś przy biórku se usiaść na spokojnie go rozeprać papierem drobnym styk przejechać wazeliną techniczną nasmarować i hula. Czy wy naprawde macie tyle kasy że przez taki mikrowłącznik kupujecie całe zamki?? jak macie stare wyrzucać to dajcie mi je ja je naprawie wystawimy na allegro i dzielimy się kasą z dawcą organu i biznes jest :bigok: :))

[ Dodano: 07 Lis 2006 19:07 ]
ESI pisze:nie działa mi oświelenie bagażnika i alarm na tylną klapę, gdzie znajduje się ten wyłącznik , jak go szukać i naprawić?!?!?
a w klapie to chyba masz gdzieś niedaleko zapadki

VWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVW

Awatar użytkownika
szczeniak
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: szczeniak » śr lis 08, 2006 00:21

No w moim przypadku mikrowłącznik w zamku klapy był tak skorodowany, że nie dało sie z nim nic zrobić, więc nie zawsze da się go naprawić !!! Wstawiłem jednak inny czujnik, taki zwykly od alarmu i działa elegancko.

[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/164379.html][img]http://images.spritmonitor.de/164379.png[/img][/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”