[MK3 AFN] Problem z alternatorem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 AFN] Problem z alternatorem
Witam!!! Mam pewien problem od pewnego czasu z moi Tdi!!! Samochód jest na zimnym silniku przez krótki okres słychać jakieś dziwne drgania, klepanie z okolic alternatora. Problem również powraca gdy jest ciepły silnik pod obciążeniem tj klima, światła itp.... poradzcie coś czy to jest coś poważnego i czym to może być spowodowane??? silnik AFN 110ps
Ostatnio zmieniony pn lis 06, 2006 00:11 przez kow@l, łącznie zmieniany 1 raz.
nie konieczniekonrad03 pisze:W 99% uszkodzony jest napinacz paska wielorowkowego
Ostatnio przerabiałem ten temat w moim golfie i wszystko wróciło do normy po wymianie koła pasowego alternatora. Miałem zapieczone sprzęgiełko nie było tzw. wolnego koła
Sprawdz u siebie czy ty tez masz w alternatorze koło pasowe ze sprzęgiełkiem bo widze ze masz taki sam silnik
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Więc musisz sprawdzić czy twoje koło pasowe ma ten sam wygląd co na zdjęciu jesli tak to musisz zdjąć pasek wielorowkowy i spróbowac przekręcić kołem i sprawdzić czy ciągnie w jedną strone bo jak ciągnie w dwie to musisz wymienić (zasada wolnego koła jest Ci znana ?)rafek81 pisze:Protestuje... nie zgadzam sie.. liberum veto... mialem/mam to samo.. wymienilem napinacz... rolke.. tulejki... i dalej do samo... kola pasowego altka jeszcze nei wymienialem.. ale jesli kolo ma sprzegielko to raczej sklanial bym sie w te strone..