[POLO 1.6] PYTANIE O OLEJ Castrol czy Mobil
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[POLO 1.6] PYTANIE O OLEJ Castrol czy Mobil
Witam mam pytanie. mam Polo z silnikiem 1.6 i jeżdżę na Mobilu pół syntetycznym. Słyszałem ze Mobila rozlewają w Polsce i nie wiadomo co tam może byc wlane. Jak radzicie zmienić na Castrola czy Shell Helix. nie zaszkodzi to silnikowi. oczywiście w grę wchodzi zamian na olej o tej samej lepkości 10w-40 
Re: [POLO 1.6] PYTANIE O OLEJ Castrol czy Mobil
uff kolejny temat z olejamifronius pisze:Witam mam pytanie. mam Polo z silnikiem 1.6 i jeżdżę na Mobilu pół syntetycznym. Słyszałem ze Mobila rozlewają w Polsce i nie wiadomo co tam może byc wlane. Jak radzicie zmienić na Castrola czy Shell Helix. nie zaszkodzi to silnikowi. oczywiście w grę wchodzi zamian na olej o tej samej lepkości 10w-40
powiem Ci że każdy albo conajmniej 90% jest rozlewanych w Polsce
to co kupisz z beczki która ma conajmniej 60l. to może byc najpewnijszy oryginal
o jednym z oleji słyszałem że nie jest rozlewany to TEXACO
osobiście używam Mobil-i, Shell-i,
opini jest tyle co samochodów i użytkowników forum, mi np. zaszkodził Castrol
zrobiły się po nim wycieki
wczesniej nie miałem nic wycieków silniczek był jak nowy
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Ja proponuję według uznania. Każdy wleje jaki chce. To tak, jakbyś pytał którą panienkę wybrać
Odpowiadam- bierz tą, co się Tobie podoba
Co innego jakbyś zapytał o klasę, czy baże oleju (synt/semi/ miner), a Ty już to wtiesz. Co do oszustów- sam bym chciał wiedzieć, gdzie lewy sprzedają.
Ja jeżdżę do znajomego mechanioka i leję z beczki. Akurat Castrola Magnatec. A wycieki? to ma 10 lat
z jakiegoś uszczelniacza sączy się, ale między wymianami nie cza dolewać (10 tys km)
Pozdro.
Co innego jakbyś zapytał o klasę, czy baże oleju (synt/semi/ miner), a Ty już to wtiesz. Co do oszustów- sam bym chciał wiedzieć, gdzie lewy sprzedają.
Ja jeżdżę do znajomego mechanioka i leję z beczki. Akurat Castrola Magnatec. A wycieki? to ma 10 lat
Pozdro.
a ja wlewam taki 10W40 niby ma klase SL/CF czyli OK
http://moto.allegro.pl/item138494241_or ... atis_.html
jesli to podrobka to przynajmniej tania, a jesli ok to dobra cena

http://moto.allegro.pl/item138494241_or ... atis_.html
jesli to podrobka to przynajmniej tania, a jesli ok to dobra cena
TDPower