[MK2 MH] Problem z odpalaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- vasyl22
- Mały gagatek
- Kontakt:
[MK2 MH] Problem z odpalaniem
Witam mianowicie nie wiem co sie dzieje ale przyszedl lekki mróz i moj gofer 1.3 na gazniku chodzi zawsze gdy jest zimny na 3 swieczkach ok 1 minuty potem jest wszystko ok ale podobnie było rok temu i stało sie tak ze paliwo nie spalone dostawało sie do oleju i je rozrzedziło i wymiana gotowa czygo to moze byc wina bo to drazni jak nic moze swiece nie wymieniałem ich od 20 tys przewody sa nowe sam nie wiem doradzcie cos panowie
Ostatnio zmieniony ndz lis 05, 2006 23:51 przez vasyl22, łącznie zmieniany 1 raz.
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: PROBLEM Z ODPALANIEM
tak na mój gust to w pewien sposób juz sobie odpowiedziałeś-niewiem jak teraz ale kiedys zalecano wymiane świec co 15000 km i ich kontrolę(odstęp elektrod i czystość) co 5000 km, a Ty pewnie przez te 20000 km ich wogóle nieoglądałeś ,a przy gaźniku nie ma tak idealnie dobranej mieszanki do warunków pracy silnika przez co świece w gaźnikowcach(nie są one juz młode)wymagają większej uwagi niż w nowoczesnych konstrukcjachvasyl22 pisze:moze swiece nie wymieniałem ich od 20 tys
najpierw bym zmienił świece-zima idzie
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wymień te świece. Jak problem nie ustąpi to trzeba ssanie w gaźniku naprawić. Bo prawdopodobnie to co nazywasz praca na trzy gary to po prostu nierówna praca silnika z powodu zbyt ubogiej mieszanki na zimnym silniku.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.