Witam!
Mam pytanko - co się dzieje z autem gdy pada/padnie czujnik położenia przepustnicy? Czy auto staje się wtedy "mułowate" ?
Pytam, bo auto mam mułowate - strasznie - nie ma zebrania - 14,5sek do setki. Ale dziwne bo 180 poleci - więc max dla tego silnika. Kombinowałem z zapłonem ale efektów nie było. Filtry, oleje, świece, przewody WN nowe. Czy da się ten czujnik jakoś naprawić - wiem że jest potencjometryczny - więc może da się go jakoś wymienić - w serwisie powiedzieli mi 700zł!!!!
Help!!!!!!!!
[mk3 1,8 ABS] Czujnik położenia przepustnicy???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czyt. czujnik połozenia przepustnicy http://images4.fotosik.pl/197/af75833ab0855035med.jpg sprawdz te wartości
tak - mam to ściągnięte i przeczytałem wcześniej, na razie nie sprawdziłem bo nie mam garażu a padadziejo pisze:sprawdz te wartości
Dodam jeszcze że przy gwałtownym wciśnięciu gazu auto chwilkę ciągnie, potem zwalnia i znów zaczyna ciągnąć - najlepiej czuć pociągnięcie przy 2500obr - gdy ma max moment.
Proszę o helpika
Sprawdziłem:
1-5 ok 1000ohm
1-2 od ok 980 do 2000ohm
1-4 od ok 1000 do ok 3000ohm
Dane z pamięci - zastanawiam się czy te górne wartoście nie są za małe?
Piny 3 nie ma - jest miejsce na niego