[MK2 NZ] silnik nie nagrzewa się do odpowiedniej temp.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
[MK2 NZ] silnik nie nagrzewa się do odpowiedniej temp.
witam
mam problem ze swoim mk2 1.3NZ tzn. gdzy nadeszło niewielkie ochłodzenie (5st.C) silnik nie chce się zagrzać strzałka nawet nie może przekroczyć pierwszej kreski:( o drugiej nawet nie marzę...((
a gdy stanę na parkingu to jest jeszce gorzej zamiast się nagrzewać on stygnie oczywiście na włączonym silniku, i z nagrzewnicy leci chłodniejsze powietrze
myślę że jest to sytuacja conajmniej ze strefy11 bo zachodzę w głowę i nic nie wymyśliłem...
a odnośnie termoststu myślę że jest oki (na 80%) tak jak pisze na niektórych postach dolny wąż od chłodnicy jest chłodniejszy od tego na górze
p.s. odnośnie w lecie było OK
kto jak może niech mi dopomoże
poooozdrawiam
mam problem ze swoim mk2 1.3NZ tzn. gdzy nadeszło niewielkie ochłodzenie (5st.C) silnik nie chce się zagrzać strzałka nawet nie może przekroczyć pierwszej kreski:( o drugiej nawet nie marzę...((
a gdy stanę na parkingu to jest jeszce gorzej zamiast się nagrzewać on stygnie oczywiście na włączonym silniku, i z nagrzewnicy leci chłodniejsze powietrze
myślę że jest to sytuacja conajmniej ze strefy11 bo zachodzę w głowę i nic nie wymyśliłem...
a odnośnie termoststu myślę że jest oki (na 80%) tak jak pisze na niektórych postach dolny wąż od chłodnicy jest chłodniejszy od tego na górze
p.s. odnośnie w lecie było OK
kto jak może niech mi dopomoże
poooozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lis 05, 2006 00:35 przez Kamil Włodi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
ok
ok zmienię termostat i wtedy zobaczę
mam jeszce pytanko czy podczas wymiany termostatu dużo płynu ucieknie
i jak ktoś jest z Lublina proszę o polecenie warsztatu
a i cena termostatu ja widziałem po 28 zł. do mnie
mam jeszce pytanko czy podczas wymiany termostatu dużo płynu ucieknie
i jak ktoś jest z Lublina proszę o polecenie warsztatu
a i cena termostatu ja widziałem po 28 zł. do mnie
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Koksik997
- Nowicjusz
- Kontakt:
Spuść płyn do zera albo przygotuj sobie jakąś banieczke większą zeby podczas rozkrecania podstawić i płyn do tego spuscić bo to jest najnizszy pkt całego obiegu także spłynie cały.
Zmień i ciesz się lepszym ogrzewaniem hehe pozdro
wczoraj zmieniałem u siebie w passacie B3 tez się dziad nie domykal i cały czas puszczał płyn takze silnik nie złapał nawet tych 70 stopni ale teraaz juz jest dobrze.
Pozdro 4 all
Zmień i ciesz się lepszym ogrzewaniem hehe pozdro
wczoraj zmieniałem u siebie w passacie B3 tez się dziad nie domykal i cały czas puszczał płyn takze silnik nie złapał nawet tych 70 stopni ale teraaz juz jest dobrze.
Pozdro 4 all