[MK4] Trzecie światło stopu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] Trzecie światło stopu
Zauważyłem dzisiaj że mi nie świeci. Może ktoś rozbierał już to u siebie tak żeby nic nie połamać (zakryte jest tapicerką). Mam u siebie taką podłużną lampkę i widać coś jakby diody ale jak nie rozbiorę to nie sprawdzę dlaczego nie świeci.
- Qto
- _

- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Żeby się dostać do lampki trzeba rozebrać tapicerkę, akurat dzisiaj rozbierałem:-) Wykręcasz dwa wkręty po jednym w każdym z uchwytów. Reszta trzyma się na zatrzaskach, trzeba delikatnie ściągać żeby nic nie połamać. Nie wiem jak w kombi ale w hatchbagu ten plastik wkoło szyby trzyba się na samych zatrzaskach + dwa wystające "kołeczki":-) na których trzymają się linki od półki. Jak się odczepi linki to widać że z tych "kołeczków":-) można wyciągnąć środek, działa to jak kołek rozporowy, po ich wyjęciu kołeczki ładnie wychodzą z blachy i wtedy cały plastik trzeba pociągnąć delikatnie w dół (patrząc z perspektywy zamkniętych drzwi), podejrzewam że w variancie nie ma tych "kołeczków":-) od półki także będzie łatwiej. Pozdrawiam