[MK3] po SWAPie 1.8 16v-problem z obrotami-POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] po SWAPie 1.8 16v-problem z obrotami-POMOCY
WITAM
przełozyłem silnik od jetta II 1.8 16V PL do mojego mk3, silnik odpala na dotyk ale po dodaniu gazu nie wchodzi na obroty, cisnienie paliwa jest takie w wezu ze chce go rozerwac nie wiem o co tu chodzi. prosze pomozcie, jestem w kropce.
przełozyłem silnik od jetta II 1.8 16V PL do mojego mk3, silnik odpala na dotyk ale po dodaniu gazu nie wchodzi na obroty, cisnienie paliwa jest takie w wezu ze chce go rozerwac nie wiem o co tu chodzi. prosze pomozcie, jestem w kropce.
Ostatnio zmieniony sob lis 04, 2006 00:09 przez lechu93, łącznie zmieniany 1 raz.
kaszub:)
- Paweł Marek
- V.I.P.

pompa jest jedna, wiem ze twierdzisz ze sa dwie ale rozmawiałem z chlopem co ma taki silnik na sprzedaz i twierzdi ze byla jedna pompa wtym motorze. Ja juz glupieje bo zastanawiam sie co robic i nic nie wiem. ok zaluzmy ze mam zamontowac dwie pompy jak mam to zrobic? czy musze zmienic zbiornik w moim mk3 na zbiornik od mk2 gti?od paru dni chodzi mi po glowie zeby wszystko zmienic jak było przy standardzie, tyle ze wtedy znowusz poplyne na niezly szmal.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Nie mam własnych doświadczeń, ale w serwisówkach czarno na białym pisze że mają być dwie, które łącznie dają z 7,5 bara. Jedna jest w zbiorniku, druga pod podłogą. Więcej nie wiem na ten temat tylko to co czytałem węc już się na ten temat nie wymądrzam.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

zasilająca w zbiorniku

ciśnieniowa pod podłogą
ale te podane ciśnienia zdaje się są błędne i to ta ciśnieniowa daj ponad 6 barów
a wg schmematu obie są zasilane równocześnie (podłączone równolegle)
może ktoś z Etką by pomógł.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Czekaj masz tu jeszcze numery z ETKI
191 906 091 J to jest ta pod podłogą, taka sama do PL jak GX
191 906 092 G to ta ze zbiornika, taka sama do wszystkich wtrysków w dwójkach
[ Dodano: Sob Lis 04, 2006 8:20 pm ]
Etka to program z wykazem wszystkich części z rysunkami i numerami.
191 906 091 J to jest ta pod podłogą, taka sama do PL jak GX
191 906 092 G to ta ze zbiornika, taka sama do wszystkich wtrysków w dwójkach
[ Dodano: Sob Lis 04, 2006 8:20 pm ]
Etka to program z wykazem wszystkich części z rysunkami i numerami.
- Paweł Marek
- V.I.P.

ok sprobuje, dzieki za staranie i pomoc w szukaniu.jak cos bede pisał.
pozdrawiam
[ Dodano: 05 Lis 2006 16:05 ]
no i lipa
dwie pompy załozone i niby troche lepiej chodzi,ale ciagle nie wchodzi na obroty czyli beznadzieja:( mysle ze najrozsadniej juz teraz bedzie udac sie do elektryka samochodowego podłaczyc pod komputer i zobaczyc co wykaze bo juz nic innego mi do glowy nie przychodzi.co o tym myslisz? moze masz inny pomysl?
pozdrawiam
pozdrawiam
[ Dodano: 05 Lis 2006 16:05 ]
no i lipa
pozdrawiam