Co sie mogło stać ??????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Co sie mogło stać ??????
a mianowicie ,brak ogrzewania ,wywalony płyn chłodzący przez zbiorniczek wyrównawczy, bardzo napompowane węże od chłodnicy[smutne].
Olej czysty,mazi na korku nie ma.
Czyżby to była uszczelka pod głowicą.Silnik NZ1.3.
Olej czysty,mazi na korku nie ma.
Czyżby to była uszczelka pod głowicą.Silnik NZ1.3.
...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Juz wiem co jest ,usczelka do wymiany, i było by za mało gdyby tylko to,na głowicy jest wrzer ,poprzedni własciciel prawdopodobnie nie splanował głowicy
, i chłodnica do wymiany ciśnienie w układzie ją dobiło i leje, teraz czakam na wyrok co i jak z głowica czy bedzie sie dało zeszlifowac czy spawanie,, łeeeeeee 

...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jesli chodzi o płyn to wymieniałem, i napewno był oki.
Z tego co mi powiedział mach. głowica bedzie zyć, naszczescie miesci sie jescze w granicy i nadaje sie do zeszlifowania.
Koszt splanowania ,sprawdzenia szczelnosci głowicy to około 100 zeta.
Do tego chłodnica nowka w sklepie 135 zł, usczelka 50 zł,płyn i inne drobne pierdoły to razem + robocizna około 500 zeta mam nadzieje ze sie zmieszcze w tej cenie.
Z tego co mi powiedział mach. głowica bedzie zyć, naszczescie miesci sie jescze w granicy i nadaje sie do zeszlifowania.

Koszt splanowania ,sprawdzenia szczelnosci głowicy to około 100 zeta.
Do tego chłodnica nowka w sklepie 135 zł, usczelka 50 zł,płyn i inne drobne pierdoły to razem + robocizna około 500 zeta mam nadzieje ze sie zmieszcze w tej cenie.