[Mk2] Dlawi sie i gasnie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pinto
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[Mk2] Dlawi sie i gasnie

Post autor: pinto » wt paź 31, 2006 11:58

Witam to moj pierwszy post na forum. Mam Golfa z 1990 r. silnik 1.3 i. Mam nastepujacy objaw: jade i w pewnym momencie silnik traci moc, naciskam gaz i inic nie reaguje, samochod staje i gasnie musze zapalic go z kluczyka nic nie pomaga redukacja biegu jak sie toczy nic to nie daje i nie odpala. Na wolnych obrotach silnik chodzi i po 30 sekundach gasnie bez zadnego szarpniecia spadku obrtowo gasnie, czsami pomaga przegazowanie ale przewaznie nic nie daje i gasnie. Odpala normalnie z kluczyka. Kolejnym objawem jest szarpanie w trakcje jazdy potrafi szarpnac mocno ze 2 razy. Macie moze pomysl co to moze byc. Silnik ma 200 ty. niedawno zrobione panewki, bedzie wymieniona pompa olejowa bo nie trzyma cisnienia.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
robal264
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: robal264 » wt paź 31, 2006 16:20

pompa paliwa ??

w momencie kiedy zgasnie , otworz bagaznikm, sciagnij dekielek ktory ja zaslania i zdejmij weze, przekrec kluczyk i zobacz czy poleci benzyna, albo jak chcesz byc bardziej pewny to wymontuj pompe i podlacz pod aku i zobacz czy pracuje, jak nie to stuknij ja lekko czym np kluczem

a filtry wymieniales ??

MK2 GTi By Robal
viewtopic.php?f=62&t=45067

Obrazek

pinto
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pinto » śr lis 01, 2006 20:01

A pompa nie jest pod spodem ? Niedawno ktos ja wykrecil i ukradla w nocy, kupilem na szrocie uzywana i moze juz siadla. sprawdze ja. Filtr ma 10 tys.

Pzdr

Awatar użytkownika
bomberxl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: bomberxl » śr lis 01, 2006 20:29

Ale jak czuć paliwo,to raczej nie pompa.Może zatankowałeś jakąś breję,albo świece nie mają dobrej iskry.

no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)

benekOstrow
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: benekOstrow » śr lis 01, 2006 23:40

ja miałem podobne objawy ! i okazało sie ze do wymiany była podstawa gaźnika ..guma ze starosci popekała i za duzo powietrza sie dostawało i go dusiło ,gasł mi.. a przewaznie działo sie to gdy jedziłem powyzej 3000 obrotów.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”