[mkIII] Powazny problem z odpaleniem auta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkIII] Powazny problem z odpaleniem auta
Zdarzyło mi sie ti juz 2 razy,silnik ogólnie zawze chodził super,nigdy nie było porlblemow z jego odpaleniem.Ale 2 razy juz mi zastrajkował.Wogóle nie mogłem odplic mojego autka.Kreciłem kreciłem i nic.3 akmulutary rozładowałem.Iskre podaje normalnie swiece i kable nowe.Pierwszy raz jak takie cos mu sie stało odpalił z bólem ale na gazie i po długima czasie(2 akumulatory rozładowałem) ale chodził przez pare sekund jak wrc jakby nie dostawał benzyny.Co to moze byc.Pomózcie!!!!!Juz nie mam siły!!Aha i wogóle zawsze jak jest mróz blokuje mi sie wskazówka od beznyny tak jakby w baku miałaby byc woda i zamarzała.Czy to mozliwe??
od Quatro7: uprzejmie prosi sie o precyzowanie tematów
od Quatro7: uprzejmie prosi sie o precyzowanie tematów
włałem juz preparat firmy xeramic kiedy zdarzyło mi sie to pierwszy raz ale nic to nie dało bo i tak drugi raz sie to zdarzyło.Wlewałem denaturat do baklu aby zwizał wode ale tez nici a moze to wogóle nie to??a regulacje czego zrobic??zaworów???Tankuje na szelu bp a ostanio na statoil tą bezsiarkową!!
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
Wiec dzis mialem to samo jednak dzis atko odpalił na gazie za 3 razem z bólem ale odpaliło.Chodziło bardzo nierówno,otworzyłem maskei zauwazyłem ze miedzy cewką a koskta wchodzaca do niej(chyba moduł) widac jak w momencie dławienia sie silnika skacze sobie iskra.Co mam robic???Na kopie nadal pokazuje bład Halla(autko zgaszone za właczonym zaplonie)
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
No oki ale podczas zapalania iskra wszedzie jest(mechanik mierzył to jakims apratem i wszystko jest oki)juz tez wiem ze nie jest to czujnik temperatury:(Juz nie wiem co robic przedwczoraj było na minusie 14 stopni i zapalił bez probelmu a dzis niecałe 10 i nie chciał dopiero po wstrzyknieciu mu w dolot benzynki zajarzył.SAM NIE WIEC CO ROBIC DZIS ZAŁOZE INNY MONOWTRYSK I POJERZZE NA NIM Z TYDZIEN I ZOBACZY CZY BEDZIED TO SIE POWTARZAŁO
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6